Čelnici stranaka vladajuće većine TK: Vladajuća većina stabilna

Redovan sastanak predstavnika vladajuće većine Tuzlanskog kantona kojem su prisustvovali čelnici političkih partija: SDP, PDA, Naša stranka, SBB, i samostalni poslanik u Skupštini TK, Smajo Mandžić, koji čine vlast u ovom kantonu održan je danas u zgradi Skupštine TK.

Na sastanku je usaglašeno da je uprkos medijskim natpisima i spinovanju opozicije o nestabilnosti vladajuće koalicije na području ovog kantona, vladajuća većina stabilna. Predsjednik KO PDA TK, Senad Alić demantovao je navode određenih medija da ova politička partija pregovara sa strankama koje su trenutno u opoziciji. Predsjednici svih vladajućih stranaka TK: SDP-a Dževad Hadžić, Naše stranke Zvjezdan Karadžin, SBB-a Nedžad Hamzić i PDA Senad Alić i samostalni poslanik u Skupštini TK, Smajo Mandžić poručili su da vladajuća većina nastavlja kontinuitet rada i saradnje, te da ne postoje pregovori s drugim strankama, niti je u toku bilo kakav proces, kada je u pitanju formiranje nove vlasti.

Pored predsjednika KO navedenih stranaka i samostalnog poslanika Smaje Mandžića sastanku su također prisustvovali predsjednik Skupštine TK, Slađan Ilić, (SDP) potpredsjednica Skupštine TK, Lejla Vuković (SBB), premijer TK, Kadrija Hodžić, ministar finansija Vedran Lakić, poslanica SDP-a Mirela Memić, te poslanica Naše stranke, Amra Nadarević Vodeničarević.

(TIP)