Umro glumac Milan Lane Gutović

Glumac Milan Lane Gutović umro je danas u 75. godini života na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. Informaciju o njegovoj smrti potvrdio je sin glumca Saša Gutović.

Milan Gutović rođen je na Umci, 11. avgusta 1946. godine, a Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju završio je u Beogradu 1967. godine.

Igrao je u predstavama “Protekcija”, “Kad su cvetale tikve”, “Buba u uhu”, “Ruženje naroda u dva dela”, “Za kim zvono zvoni”, “Pučina”, “Kolubarska bitka”, “Valjevska bolnica”, “Narodni poslanik” i drugim.

Od 2020. godine igrao je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u predstavi “Putujuće pozorište Šopalović”.

Filmsku karijeru Gutović je započeo 1968. godine u filmu Radoša Novakovića – “Bekstva”.

Prvu glavnu ulogu igra 1979. godine u filmu Miće Miloševića “Drugarčine”, koji ga je angažovao i 1981. godine za film “Laf u srcu”.

Godinu dana kasnije, zajedno sa glumcem Nikolom Simićem igra u filmu “Tesna koža”.

Prvu veću ulogu na televiziji ostvaruje 1971. godine u seriji Siniše Pavića “Diplomci”, a veću popularnost stiče kao Đankarlo Maroti u “Boljem životu” i Dragoslav u “Otvorenim vratima”. Najveću popularnost na televiziji stekao je 2006. godine u TV seriji “Bela lađa”, kada je ponovo zaigrao lik Srećka Šojića iz “Tesne kože”.

Bio je voditelj i autor nekoliko emisija i kratkih humorističko-satiričnih priloga na Televiziji Pink, TV Foks i RTS, a njegove najpoznatije emisije su “Oralno doba” i “Ne može da škodi”.

Zdravstveno stanje glumca pogoršalo se nakon što je preležao korona virus, a u junu je otkazao sve predstave.

Kao posljedicu korona virusa, glumac je dobio obostranu upalu pluća, a ljekari su mu ustanovili i vodu u plućima.

Gutović je prvenstveno bio na kiseoničnoj terapiji, nakon čega mu se stanje pogoršalo i prošlog četvrtka, 19. avgusta, stavljen je na respirator.

Kako je rečeno agenciji Beta, do jučerašnjeg dana prognoze su bile dobre i očekivalo se da će glumac biti skinut sa respiratora.

(TIP/Beta)