Sedam zaposlenih na njemačkom univerzitetu žrtve trovanja

Sedam osoba zaposlenih na Tehničkom univerzitetu u zapadnoj Njemačkoj hospitalizovano je nakon što su imali simptome trovanja, a tužioci su pokrenuli istragu zbog sumnje u pokušaj ubistva, saopštile su lokalne vlasti u utorak.

Zaposleni na Tehničkom univerzitetu u Darmstadtu, južno od Frankfurta, u ponedjeljak su imali zdravstvene probleme. Policija navodi da se čini da su kartoni za mlijeko i posude za vodu u jednoj od zgrada u kampusu između petka i ponedjeljka bili zagađeni štetnom supstancom.

Još uvijek nema informacija o tome koja je supstanca u pitanju, ali je rečeno da kontaminirana tekućina ima snažan miris.

Policija i tužilaštvo saopštili su u utorak da su iz predostrožnosti pretražili druge univerzitetske zgrade, ali nisu pronašli ništa povezano sa navedenim slučajem trovanja.

U saopštenju su naveli da čine sve kako bi “identifikovali krivca ili krivce” i da, prema informacijama kojima raspolažu, više nema akutne opasnosti.

“Šokirani smo očiglednim zločinom koji se dogodio na našem univerzitetu”, izjavila je predsjednica univerziteta Tanja Bruehl.

(TIP/Izvor: Anadolija)