Podrška mladim Banovićanima i sportu

Podrška sportu i mladim sportašima za učešće na međunarodnom košarkaškom turniru ARDU SPORT CUP – AJDINOVIĆI 2021. za dječake 2008/2009 godište iz Banovića od strane Općine Banovići ni ovaj put nije izostala.

Naime, nakon što je košarkaški klub ABC Basket uputio zahtjev za razgovor s rukovodstvom lokalne zajednice, općinski načelnik dr. Bego Gutić organizovao je prijem za mlade košarkaše i njihove roditelje iz Banovića u pratnji trenera Ozrena Seleskovića.

Razgovarano je o podršci Klubu za učešće na međunarodnom turniru koji se održava u periodu od 25. do 27. augusta 2021. godine u Ajdinovićima.

Na turniru će dječaci iz Banovića koji čine okosnicu juniorskog tima ekipe ABC Basketa, zajedno sa mladim košarkašima iz Živinica i Tuzle, igrati sa još sedam ekipa iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije i boriti se za najbolji rezultat.

-„Puno sreće i uspjeha u takmičenju, uz prigodnu finansijsku podršku obezbijedit ćemo i za ove mlade ljude iz Banovića jer su upravo ovakva djeca i sport najbolji promotori grada“, – kazao je načelnik Gutić i naglasio da se sva budžetska sredstva uložena u sport trebaju pravdati rezultatima.

Ovom prilikom trener Selesković se zahvalio na podršci i vrhunskom razumijevanju, naročito u ovoj situaciji pandemije koronavirusa.

(TIP)