Nikšić: Stanje je neodrživo, spremni smo da preuzmemo odgovornost

U Konjicu je održano Strateško planiranje SDP-a BiH. Predsjednik stranke Nermin Nikšić  je na svom Facebook profilu komentirao aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini.

– Državne institucije su u rasulu, zarobili su nas u tehničkim mandatima gdje nezakonito i netransparentno troše milijarde narodnog novca. Kriminal i korupcija otjeraše pošten svijet iz države. Tužilaštvo spava, ali probudit ćemo ga. Vlast se obahatila i žive kao holivudske zvijezde, dok su životni problemi na čekanju. Većina radnika radi u izrabljivačkim uslovima – napisao je Nikšić.

On je u daljem tekstu naveo da “penzioneri žive siromaštvo“.

Zdravstvo doživljava tihu privatizaciju. Socijalna politika je nepravedna i diskriminatorna.

SDP kao najjača opoziciona partija je dužna ponuditi nadu kroz viziju i sadržaj, šta sa ovom državom u narednih 10 godina. Danas smo krenuli na put za koji sam siguran kako predstavlja proces koji će pod jednu zastavu okupiti sve ljude u ovoj zemlji na sadržaju izgradnje dostojanstvene, tihe, poštene, pravedne, radišne, jedinstvene, zajedničke i evropske države. Stanje je neodrživo, praznimo se kao društvo i građani jasno trebaju alternativu. Na nama je da u vremenu pred nama dokažemo da smo spremni preuzeti odgovornost i da istinski zaslužujemo povjerenje građana – zaključio je Nikšić.

(TIP)