Ministar Muratović primio teniske reprezentativce

„Tenis klub Sloboda Tuzla dugi niz godina stvara državne prvake i reprezentativce Bosne i Hercegovine u tenisu“ rekao je danas na sastanku sa ministrom za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Zlatanom Muratovićem selektor juniorske teniske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Mulaosmanović.

Sa selektorom su bili i Ena Baltić i Vanja Hodžić, reprezentativci koji dolaze sa područja Tuzlanskog kantona a koji su predstavljali Bosnu i Hercegovinu na proteklom Evropskom juniorskom prvenstvu u Klostersu u Švicarskoj, koji je ujedno jedan od najjačih evropskih i svjetskih turnira u ovoj kategoriji.

Ministar Muratović zahvalio je teniserima i selektoru za posjetu te istakao da je Ministarstvo rijetko imalo priliku da ugosti predstavnike bijelog sporta. „Posebno raduje činjenica da u ovom izuzetno skupom sportu postoje talentovani sportisti koji nose grb naše domovine i na taj način predstavljaju jedne od najboljih ambasadora Bosne i Hercegovine ali i Tuzlanskog kantona“ kazao je ministar Muratović te naglasio da će Ministarstvo podržati tenisere koji su predstavljali Bosnu i Hercegovinu a koji su građani Tuzlanskog kantona.

Teniseri Baltić i Hodžić su rekli da su morali proći trnovit put kako bi došli do reprezentativne selekcije, a učešćem na ovom renomiranom turniru stekli su nova iskustva i uvidjeli da je potrebno mnogo više ulaganja i zalaganja kako bi se poboljšao nivo forme.

Sastanku je prisustvovala i pomoćnica ministra za sport i mlade Lejla Elezović.

(TIP)