Robot otvara nove objekte, planira zaposliti 1.000 radnika

Jedna od vodećih domaćih kompanija u oblasti trgovine i proizvodnje na području BiH, Robot ove sedmice otvara novi objekat, ovog puta u Kalesiji. Objekat će biti svečano otvoren u petak 20. avgusta.

Ove godine kompanija Robot slavi 26 godina postojanja, te danas broji više od 2.000 zaposlenika.

Robot svake godine otvara nove poslovnice, a samim tim i nova radna mjesta te na taj način direktno utiče na smanjenje nezaposlenosti u BiH.

Novi, savremeno opremljeni hipermarket Robot nalaziti će se na  površini preko 3.000 m2 i jednoj etaži. Kompanija Robot će zaposliti 50 radnika za potrebe održavanja nove poslovnice, a za sve posjetitelje u okviru hipermarketa nalazit će se restoran, dječija igraonica, veliki parking, kao i ostali sadržaji uslužnih djelatnosti, prenosi Biznisinfo.ba.

Kompanija Robot će u narednom periodu i dalje raditi na proširenju prodajnih kapaciteta širom BiH. Najavljuju otvorenje maloprodajnih objekata u Bugojnu, Kozarskoj Dubici, Zvorniku, Trebinju, Goraždu, kao i u još deset bosanskohercegovačkih gradova.

U 2022. godini planiraju zaposliti više od 1.000 novih radnika i ujedno otvoriti vrata domaćim proizvođačima kako bi plasirali svoje proizvode u objektima Robota.