Detalji zločina u Doboju: Ubijen predsjednik kućnog savjeta, uhapšene komšije

Jelisija Đukić (70) iz Doboja nasmrt je pretučen u ovom gradu, u hodniku stambene zgrade u kojoj je bio predsjednik kućnog savjeta, a policija je uhapsila nevjenčane supružnike Edina Agića (32) i Biljanu Janković (60), osumnjičene za ovo ubistvo.

Potvrdili su to izvori upućeni u istragu, koji dodaju da se sumnja da je do napada došlo jer je Đukić upozoravao ove svoje komšije na nedolično komšijsko ponašanje te na njihove obaveze kao stanare zgrade.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, juče je urađena obdukcija tijela ubijenog Đukića te je utvrđeno da je preminuo usljed prestanka disanja zbog višestrukog loma rebara.

“Brutalno je pretučen po cijelom tijelu, a polomljeno mu je više rebara. Ima i povredu na glavi, ali ona nije mogla da dovede do smrti”, rekli su izvori upućeni u sadržaj obdukcionog nalaza, koji nisu mogli da se izjasne o tome čime je starac napadnut.

Zločin koji je šokirao Dobojlije dogodio se u subotu popodne u zgradi u Ulici Svetog Save u Doboju.

Agić i Jankovićeva su juče predati u nadležnost postupajućeg tužioca u Okružnom javnom tužilaštvu Doboj. Kako se sumnja, Đukića je najvjerovatnije pretukao upravo Agić. Ipak, svi detalji će biti poznati nakon što se okonča istraga.

“Tek kada se ispitaju osumnjičeni moći ćemo da kažemo više o ovom slučaju. Nakon ispitivanja biće odlučeno koje mjere će biti preduzete protiv njih”, rekli su izvori iz Tužilaštva.

Prema riječima mještana, pretpostavlja se da su kobnog dana Agić i Jankovićeva sreli Đukića u hodniku stambene zgrade i da ih je on opet upozorio na ponašanje i na obaveze.

“Vjerovatno je došlo do svađe, a potom je starac izudaran. Udarci su bili dosta jaki, on je ubrzo pao i udario glavom od tlo. Đukić je nakon toga preminuo od povreda”, ističu mještani.

Prema njihovim riječima, nevjenčani supružnici žive kao podstanari u zgradi u kojoj je Đukić bio predsjednik kućnog savjeta.

“On ih je često upozoravao na neke obaveze kao podstanara, odnosno na njihovo ponašanje. Navodno je to motiv sukoba, ali da li je nešto drugo kumovalo zločinu, pitanje je na koje će se moći odgovoriti tek kada bude završena istraga”, rekli su naši izvori.

Uz navođenje inicijala, iz dobojske policije saopšteno je da su pripadnici Policijske stanice Doboj 1 u subotu, nedugo nakon ubistva, uhapsili Agića i Jankovićevu, osumnjičene za ubistvo Đukića. Kako su dodali, žrtva i osumnjičeni su komšije.

“Policijskoj stanici Doboj 1 tog dana, oko 16.30, prijavljeno je da se u stambenoj zgradi u Ulici Svetog Save u Doboju dogodilo ubistvo”, naveli su iz dobojske policije, te dodali da je uviđajem, koji su izvršili pripadnici Sektora kriminalističke policije, rukovodio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

(Nezavisne novine)