U toku završni radovi na sanaciji ulice Mirze Delibašića u Tuzli

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, Mirela Uljić, obišli su danas završne radove na sanaciji ulice Mirze Delibašića.

Gradonačelnik je istakao da se radi o veoma važnoj transferzali, koja povezuje Sjevernu i Južnu saobraćajnicu.

„Počeli smo sa radovima na Sjevernoj saobraćajnici, izgradnjom kružnog toka kod Tenisa, sanacijom i zamjenom podzemnih instalacija vezanih za kružni tok i za ulicu Mirze Delibašića, sve do ukrštanja ove ulice sa ulicom Petra Kočića. Dalje smo nastavili radove na podzemnim instalacijama i na postavljanju svih asfaltnih slojeva u cijeloj ulici Mirze Delibašića, do Južne saobraćajnice. Investicija kružnog toka i ulice Mirze Delibašića do ukrštanja sa ulicom Petra Kočića bila je preko 600.000 KM, a od ulice Petra Kočića do Južne saobraćajnice oko 466.000 KM“, izjavio je gradonačelnik.

U okviru ovog projekta, koji predstavlja drugu fazu sanacije ulice Mirze Delibašića, obuhvaćena je detaljna sanacija oborinske kanalizacije u dužini od oko 230m, sanacija fekalne kanalizacije sa svim potrebnim priključcima u dužini od oko 130m, te sanacija i zamjena vodovodnih cijevi u dužini od oko 150m. Kompletna podzemna infrastruktura, zajedno sa sanacijom kolovoza i trotoara, koštala je oko 466.000 KM. Pored navedenih radova, Centralno grijanje d.d. Tuzla je iz vlastitih sredstava uradilo sanaciju vrelovodne mreže u dužini oko 65m, za potrebe objekta MUP-a TK, zatvora i susjednih objekata.