Prodaje se Bandićeva hercegovačka hacijenda: Za imovinu u Grudama traži se 850.000 eura

Hercegovačko imanje bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, čije je dosad nepoznate razmjere prije nekoliko dana otkrio i dronom snimio “Nacional”, Bandićeva klika bliska njegovoj obitelji u njeno je ime stavila na prodaju, piše “Nacional”.

Saznao je to “Nacional” od istog hercegovačkog izvora koji je “Nacionalu” nedavno omogućio uvid u najveći dio katastarskih čestica koje su otkrile razmjere Bandićeve hercegovačke imovine.Prema tvrdnjama istog izvora, Bandićeva udovica Vesna dala je zeleno svjetlo da se ta imovina proda. Bandićeva klika koja tu prodaju nastoji realizirati za tu imovinu traži 850.000 eura, iako se isprva operiralo s podatkom da se za istu tu imovinu traži 300.000 eura.Bandić je u Hercegovini raspolagao s najmanje 89.409 kvadrata šume i zemljišta različite kvalitete, raspoređenih na tridesetak parcela. “Nacional” je precizno otkrio gdje se one nalaze i ko je upisan kao njihov vlasnik – to su njegova supruga Vesna i kći Ana-Marija. Ali to je samo onaj dio koji je upisan na njihova imena. Dio za Bandića čuvaju rođaci.

Zasigurno se najveći dio te određene prodajne cijene odnosi na dvije kuće – njegovu rodnu i jednu za koju se tvrdi da ju je za Bandića praktički čuvao jedan od njegovih rođaka, čiji je identitet poznat redakciji “Nacionala”.O kakvom se luksuzu radi najbolje ilustriraju “Nacionalove” dronom napravljene snimke kuće s luksuzno uređenom okućnicom na Bandića brigu, koja obuhvaća voćnjak, vinograd i atraktivni uzidani bazen za kupanje. Osobe koje su “Nacionalu” dale precizne koordinate gdje se ta nepoznata Bandićeva imovina nalazi, a koje raspolažu neposrednim saznanjima o Bandićevim hercegovačkim investicijama, navode da je Bandić samo u izgradnju bazena u blizini obiteljske kuće investirao 50.000 eura.

Bandićeva porodična kuća, kao i većina spomenute imovine, nalazi se na području općine Grude, u katastarskoj općini Donji Mamići, na katastarskoj čestici 7787.

Uvidom u tu katastarsku česticu jasno se vidi da piše da se radi o čestici pod nazivom kućište, ukupne površine 1.135 kvadrata. Na njoj se nalazi kuća površine 136 kvadrata, zatim pašnjak veličine 500 kvadrata, kao i pašnjak treće klase veličine 499 kvadrata. Međutim, zračne snimke otkrivaju kako su nekretnine koje se nalaze na toj čestici zasigurno znatno veće od spomenutih 136 kvadrata, piše “Nacional”.

(TIP)