Detalji smrti mladića iz BiH na Svetom Stefanu: Nakon žurke ugušio se od povraćanja?

Velika tragedija potresla je Krupu na Vrbasu i cijelu BiH nakon što je mladić Vladimir Tešić (24) pronađen mrtav na ljetovanju na Svetom Stefanu u Crnoj Gori.

Mladić je zatečen u svom apartmanu u naselju Šumet bez znakova života, a odmah su pozvani policija te ekipa Hitne pomoći koja je nažalost mogla samo konstatirati smrt.

Inspektori Centra bezbjednosti Budva su po nalogu Višeg državnog tužioca izvršili uviđaj, a tijelo mladića upućeno je na obdukciju.

Kako saznaje portal “Avaza” od izvora bliskog istrazi, iz crnogorske policije, večer prije kobnog događaja Tešić je bio na zabavi sa svojim prijateljima i sa još nekoliko mlađih osoba iz susjednih apartmana.

Prema preliminarnim rezultatima medicinskog pregleda tijela, smrt je nastupila gušenjem koje je navodno bilo izazvano povraćanjem.

Ali, tijelo mladića je upućeno na obdukciju, čiji će nalaz potvrditi tačan uzrok smrti.

Također, mladićevi prijatelji dali su izjave inspektorima o njegovom kretanju prethodne noći.

Uz njih u svojstvu građana dalo je izjavu i nekoliko turistkinja iz Srbije koje su bile u kontaktu sa Tešićem i njegovim prijateljima.

One su, kako saznajemo, bile smještene u susjedni apartman. Porodica nesretnog mladića tragičnu vijest je veoma teško podnijela, kao i njegovi prijatelji. Od izvora bliskog istrazi saznajemo da inspektori užurbano rade na rasvjetljavanju svih okolnosti koje su dovele do smrti mladića.

(Dnevni avaz)