Radončić nagovijestio ko bi ga mogao naslijediti na čelu SBB-a: ‘Radim tihu reorganizaciju stranke…’

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić u je u Danu uživo na N1 nagovijestio ko bi mogao biti njegov nasljednik na poziciji predsjednika ove stranke. To je aktuelni federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

Na upit voditeljice Emele Burdžović-Slipičević na čemu je angažovan posljednjih mjeseci, Radončić je odgovorio da radi jednu internu, tihu reorganizaciju SBB-a.

– Ja kao industrijalac moram napraviti petogodišnji plan razvoja kompanije Avaz, kao konsultant. Radimo na dva mega projekta, na jednom tornju od 40 spratova i jednom stambeno-poslovnom kompleksu pored sadašnjeg hotela Radon Plaza. Time sam se najviše bavio – kazao je Radončić za N1.

Govoreći o svom povlaćenju sa pozicije predsjednika SBB-a, sagovornik N1 je kazao da 99 posto članova organizacije ne želi da se Radončić povuče sa liderske pozicije u stranci.

– Imate moju prirodnu potrebu da stranku preuzme jedna mlađa generacija političara. Gospodin Džindić je čovjek koji ima odlične rezultate u namjenskoj industriji. Iskusan je, mlad je, komunikativan, nije konfliktan, ima dobre međukoalicione odnose i ono što je sigurno jeste da će Džindić u narednom periodu, ako ostane pri tom dogovoru, biti sve značajnija ličnost u SBB-u – naveo je Radončić.

Na upit voditeljice Burdžović-Slipičević hoće li Džindić biti ono što je Radončić sada, lider SBB-a je odgovorio:

– Ja se nadam, kada prođu sve kongresne procedure, prije toga kandidiranja, da hoće – naveo je Radončić.

(TIP)