Zurapović: Veliko priznanje za BiH i mene!

Najbolji bh. košarkaški sudija Ademir Zurapović nakon što je saznao da će suditi utakmicu finala košarkaškog turnira Olimpijskih igara u Tokiju između reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država i Francuske, u razgovoru za N1 iz Tokija poručuje da je veoma uzbuđen, te da je ovo veliko priznanje za njegov dugogodišnji rad i državu Bosnu i Hercegovinu.

“Još uvijek sam uzbuđen nakon današnje informacije koju sam dobio, da ću suditi finalnu utakmicu košarkaškog turnira za muškarce u Tokiju”, navodi Zurapović.

Bosanskohercegovački sudija tvrdi da ovo važno priznanje za njegov dosadašnji rad dolazi u pravo vrijeme. 2021. godina bila je najuspješnija u Zurapovićevoj karijeri.

“Ovo je kraj jednog puta, te početak novog, koji traje već 26 godina. Osim ovog finala sudio sam u februaru finalnu utakmicu Interkontinentalnog kupa u Buenos Airesu. Zatim i finale FIBA-ine Lige šampiona, koje je održano u Nizhny Novgorodu. Kao i finalnu utakmicu kvalifikacija za OI koje je odigrano u Splitu između Njemačke i Brazila”.

Ademir Zurapović neizmjerno je zahvalan svima onima koji su ga podržavali kroz njegov težak i neizvjestan put u svijetu košarkaškog suđenja.

“Svega ovoga ne bi bilo da nisam imao ogromnu podršku svoje porodice i prijatelja. Kako u kašarkaškim krugovima, tako i izvan njih. Svi su mi pružali podršku svih ovih godina, pa kada i nije baš sve išlo od ruke. Kada sam imao padove. Uz njih sam uspio da se dignem iznad svih tih problema i budem jači. Veliko je ovo priznanje meni, državi BiH, Košarkaškom savezu BiH i mom gradu Tuzli. Obaveza mi je da odradim posao u finalu što je bolje moguće. Ovo je pokazatelj da BiH ima kvalitetne ljude, koji mogu da obavljaju dužnosti na svjetskom nivou”, zaključuje Zurapović.

(TIP/Izvor: N1)