Velež večeras traži novu pobjedu u Evropi

Fudbaleri Veleža igraju novu  utakmicu u Konferencijskoj ligi, a rival je švedski predstavnik Elfsborg koji će biti domaćin prvog duela.

Utakmicu je za Velež TV najavio Feđa Dudić, koji je hvalio švedsku ekipu, te kazao kako će pristup igrača biti ključni.

“Radi se o vrlo kvalitetnoj ekipi, čak odličnoj. Vidjećete, zaista su timski na visokom nivou, spremni su fizički i taktički jako dobro stoje. Imaju neke šablone i tačno rade po tim stvarima. Napravili smo dobar skauting i probat ćemo otkloniti probleme koji će nam se dešavati, a iskoristiti njihove mane, a normalno da ih imaju. Pristup će biti glavni. Kad si pravi izbaciš AEK-a, a kad nisi dođe ti Rudar i pobijedi te zasluženo”, rekao je Dudić.

Nastavio je govoriti o iznenađujućem porazu od Rudara od 0:2.

“Moralo se to desiti kad-tad, a možda je bolje da je sad nego nekad poslije. Obavili smo jedan duži razgovor i nadam se da je to došlo igračima do glave. Jednostavno, treba uvijek biti ponizan i čvrsto na zemlji. Znamo odakle smo krenuli i gdje smo bili prije dvije godine. Teško je doći na vrh, a vrlo lako se padne s vrha.”

Za kraj je dao jedno obećanje navijačima:

“Moje obećanje je da nećemo odigrati kao protiv Rudara. Zalaganje i borbenost će biti na većem nivou i to mogu obećati ispred sebe i ekipe.”

Utakmica Elfsborg – Velež igra se od 18.45, a direktan prijenos je na Face TV.

(TIP/Nap)