U BiH danas pljuskovi s grmljavinom, izdato žuto upozorenje

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Ponegdje uz kišu moguća je i pojava grada. Intenzivnije padavine očekuju se u južnim i jugozapadnim područjima.

Tokom dana očekuje se postupan prestanak padavina. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, na jugu zemlje do 33 stupnja.

Tokom dana, očekuje se postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura biće oko 17, a najviša dnevna oko 28 stupnjeva, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Za područje cijele BiH izato je žuto upozorenje što znači da je vrijeme potencijalno opasno.

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31, na jugu zemlje do 33 stepena.

U subotu u BiH sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 32, na jugu zemlje do 35 stepeni.

(TIP)