Manifestacijom ‘Tuzla pleše’ bit će otvoren Festival mladih

Festival mladih 2021 svečano će otvoriti Centar za ples i rekreaciju manifestacijom “Tuzla pleše”. Poziv za ples je otvoren za sve.

Ljeto, vrućine i sve ostale meteorološke prilike ukazuju na to da ćemo biti primorani u cijeloj BiH, a pogotovo u Tuzli, plesati sve one vruće plesove koje gledamo na srebrenom platnu.

Ako niste raspoloženi za to nema problema, imate plesni aerobik ili pak ako se osjećate gipko okušajte se u hip-hopu.

Ili ako se baš osjećate graciozno, zanosno onda je za Vas balet koji je više od rekreacije.

Na kraju ove divne plesne ponude ako niste našli što bi Vas plesno moglo motivisati pridružite se velikom broju tuzlaka i tuzlanki koji će plesati u svom stilu jer “Tuzla pleše”.

Cilj ove manifestacije je da se uklone stereotipi oko plesa. Većina ljudi voli muziku, a tu će biti i DJ koji će nam puštati muziku koju volimo.

Uz muziku se njišemo, pjevamo, a zašto ne bi i zaplesali. Vrsni plesači i zabavljači će vas transparentno naučiti osnovnim koracima i vi ćete lako zaplesati. Usrećit ćete svoju partnericu ili svog partnera. Ako ste sami, zaplešite sami,  što da ne?

Pošto će tu biti svi plesači iz Centra za ples i rekreaciju,  gosti iz Zenice i Sarajeva, možda dobijete dobre partnere za tu noć. Plesat ćemo svi.

Također je za sve vas pripremljeno i mnoštvo nagrada.

Za sve sugrađane od 18:30 sati organizirat će se besplatna plesna radionica iz Bachate, Kizombe i Salse, a radionicu će voditi plesni stručnjak Semir Šerić iz Zenice.

Bit će organizirano takmičenje parova plesača amatera. Pobjednički par ima mogućnost osvojiti vrijednu nagradu, vikend u Ajdinovićima.

Prijave možete slati klikom na LINK.

Žiri će biti u sastavu: Alan Alagić, Semir Šerić i Senad Softić.

Manifestacija Ljeto u CPR i aktivnost “Tuzla pleše” organizuje Turistička zajednica grada Tuzle.

Festival mladih 2021 svečano će biti otvoren 22. avgusta 2021. godine.

(TIP)