TK: Biciklizam ukida granice

Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić, ministar za kulturu, sport i mlade Zlatan Muratović i savjetnik premijera Miralem Nuhanović ugostili su danas selektora bh. reprezentacije u biciklizmu i trenera Biciklističkog kluba Zmaj od Bosne Hajrudina Trle i mladog biciklistu Branislava Zimonjića.

Uspješno pedesetogodišnje aktivno bavljenje sportom i specijalno priznanje za doprinos biciklističkom sportu Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine bili su povod za ovaj susret.

Zahvalivši treneru Trle na svemu što čini za Tuzlu i integraciju BiH premijer Hodžić je naglasio da su zadivljujući rezultati izraz entuzijazma sportiste kojeg možemo nazvati ambasadorom naše zemlje.

„Nemjerljivo je biti ustrajan poput Vas Trle“, rekao je ovom prilikom premijer Hodžić naglasivši da je „malo onih koji čitav život održe kurs sportske predanosti“.

Da biciklizam ukida granice a takmičare smatra svojom porodicom i ovom je prilikom naglasio selektor Trle te prisutne upoznao sa planovima Kluba i problemima sa kojima se susreću.

Uvjeren da je Biciklistički klub Zmaj od Bosne već dostavio urednu dokumentaciju za objavljeni javni poziv, ministar Muratović  je kazao da će resorno ministarstvo pronaći načina da pomogne razvoj biciklizma i olakša nastupe takmičara na predstojećim trkama.

(TIP)