TIP vam predstavlja tuzlansku grupu Mägnistick: Poslušajte njihov prvi singl ‘She has another’

Tuzlanska grupa Mägnistick nedavno je objavila svoj prvi singl ‘She has another’. Numeru je  komponovao i napisao Haris Husić, a snimana je u kućnoj produkciji talentovanog muzičara iz Tuzle Denila Babovića. Pjesma je ljubavnog karaktera i napisana je po istinitom događaju.

˝Bend je nastao početkom 2019. godine u Tuzli. Bend je formiran na moju inicijativu preko prijatelja koji je davao časove za instrumente u Kući plamena mira. Edin Imširović dao je veliki doprinos bendu i podršku. On nam je postavio muzičke temelje i usmjerio nas prema ovome što danas radimo. Bend je od nastanka pa do danas imao dosta izmjena članova i želim svim bivšim članovima ovim putem da se zahvalim na njihovom doprinosu za bend˝, kazao je za TIP Haris Husić.

Članovi grupe:

Haris Husić – vokal i ritam gitara

Benjamin Brkić – bass gitara

Dino Kapidžić – bubnjevi

Adis Hukić – solo gitara i back vokal

Pjesma ‘She has another’ je prvi singl koji je grupa nedavno izbacila na platformu You Tube. ˝Pjesmu je komponovao i napisao  Haris Husić, a snimana je u kućnoj produkciji talentovanog muzičara iz Tuzle Denila Babovića. Pjesma je ljubavnog karaktera i napisana je po istinitom događaju˝, navodi Husić.

Do sada bend je imao tri live svirke:

-Tuzla 11.9.2020 Shock Rock Džumbus festival

-Tuzla 21.6.2021 Svjetski dan muzike 

-Beograd 8.7.2021 Klub Fest 

‘Bendove u Tuzli možete nabrojati na prstima jedne šake’

Prema riječima našeg sagovornika, mladi bendovi u Tuzli se zadnjih  godina suočavaju sa teškom situacijom jer su uslovi za rad jako loši.

˝Tuzla kao grad treba da obezbjedi alternativnoj scenu za rock/metal bendove, adekvatan prostor za svirke i druženje jer smatramo da danas publike i ljudi koji to vole itekako ima, pogotovo mlađih ljudi. Također dodao bih to da danas nove generacije gube interesovanje polako i da je sve manje mladih muzičara u Tuzli jer nema dešavanja i nema ko da im pokaže. Jako mi je žalosna ta činjenica da smo mi najmlađi aktivni autorski bend u Tuzli i da bendove u Tuzli možete nabrojati na prstima jedne šake. Nakon svirke našeg benda u Beogradu bili smo pozitivno iznenađeni energijom publike, posjetom koncerta, gostoprimstvom… To sve je ostavilo pozitivan dojam na nas i nešto takvo slično želimo da prenesemo alternativnoj sceni našeg grada˝, rekao je Husić za TIP i dodao: ˝Želimo da razbijemo predrasude o onome što radimo. Mi smo urbana omladina koja želi da svira i da se druži, ali nažalost za to trenutno nemamo najbolje uslove˝.

U planu snimanje albuma

U planu imaju snimanje svog prvog albuma. ˝Planovi za naredni period su da bend izbaci svoj prvi album i naravno da se proširi ova priča na cijeli region. Također da što više nastupamo. Radimo punom parom i spremni smo na svaku saradnju˝, zaključio je Husić za TIP.

(TIP)