Koliko dnevno trebate hodati da počnete gubiti salo?

Iako mnogi ne misle tako, hodanje može biti efektivan trening i način za gubljenje kilograma.

Ako volite hodati i cilj vam je izgubiti višak kilograma, koliko biste dnevno trebali hodati? Prema trenutnim preporukama toje od 150 do 300 minuta tjedno. Točnije, trebali biste hodati pola sata, pet dana u tjednu.

Ipak, ako želite biti sigurno da nešto radite, trebali biste hodati nešto dulje od toga, prenosi N1.

Znanstvenik Cedric Bryant kaže kako biste trebali težiti tome da svaki dan prohodate 45 minuta do sat vremena. I to ne morate sve odjednom, možete ići u nekoliko šetnji dnevno. Savjetuje i da, kada malo napredujete, izazovete sami sebe i počene hodati uzbrdo ili s prslukom s utezima.

Uz to, budite kreativni sa svojih šetnjama. Mijenjajte rutu, podlogu, okoliš, piše Eat this.

(TIP/Foto: Arina Wong/ Unsplash)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.