Đoković opet ostao bez olimpijskog zlata, iznenađujuće izgubio u polufinalu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nije uspio da se plasira u finale Olimpijskih igara u Tokiju, pošto je danas u polufinalu izgubio od Njemca Aleksandera Zvereva sa 6:1, 3:6, 1:6.

Đoković će se za bronzu u Tokiju boriti sa Špancem Pablom Karenjom Bustom, koji je ranije danas u prvom polufinalu izgubio od Rusa Karena Hačanova u dva seta. Meč za bronzu na programu je sutra, a Đoković će se kasnije danas u paru sa Ninom Stojanović boriti za plasman u finale u konkurenciji miks dubla.

Đoković je izgubio današnje polufinale poslije nevjerovatnog pada u igri i prednosti od 1:0 i brejka viška u drugom setu. Srpski teniser se u prvom gemu meča suočio sa brejk loptom, ali se odbranio servisima, a nakon toga je dva puta oduzeo servis rivalu prepustivši mu samo jedan gem. Do polovine drugog seta izgledalo je da Đoković ide sigurno ka pobjedi i plasmana u finale, ali su se stvari potpuno preokrenule nakon što je napravio brejk i poveo sa 3:2.

Đoković je potpuno “pao”, pa je Zverev već u narednom gemu vratio brejk poslije čega je vezao još tri gema i izjednačio na 1:1 u setovima. Pad u igri Djokovića, Zverev je maksimalno iskoristio i sa dva brejka stigao je do velikih 4:0 u odlučujućem setu. Djoković je nakon toga uspio da osvoji jedan gem, ali je Zverev novim brejkom potvrdio plasman u veliko finale.

(TIP/Izvor: federalna.ba/Foto: Seth Wenig/AP Photo/Guliver)