Foto: Narodna i univerzitetska biblioteka ‘Derviš Sušić’ Tuzla dobila donaciju od 80 naslova vrijednih zvučnih knjiga

Narodnu i univerzitetsku biblioteku „Derviš Sušić“ Tuzla posjetio je direktor Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH Sakib Pleh  gdje se susreo sa direktoricom Biblioteke Mirnom Trifković, Tifom Tučić, izvršnom direktoricom UG oštećenog vida Tuzla i Šejlom Antunović, edukator-rehabilitator UG oštećenog vida Tuzla.

Ovom prilikom  za potrebe Odjeljenja za slijepa i slabovidna lica Biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla uručeno je 80 vrijednih naslova – zvučnih knjiga MP3 i Daisy formata. Tokom sastanka dogovoren je nastavak saradnje i zajedničke aktivnosti.

Prema riječima Sakiba Pleha, direktora Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH ova biblioteka redovno dopunjava knjižni fond u isturenim odjeljenjima u drugim bibliotekama u Bosni i Hercegovini.

˝Uvjereni smo da će ove knjige koje smo danas donjeli upotpuniti knjižni fond koji je već duži vremenski period na raspolaganju korisnicima u najvećoj biblioteci Tuzlanskog kantona. Iskreno se nadam da će zadovoljiti ukuse i potrebe korisnika Odjeljenja za slijepa i slabovidna lica Biblioteke u Tuzli˝, kazao je Pleh.

Direktorica Biblioteke Mirna Trifković, zahvalila se direktoru Sakibu Plehu na saradnji i ovoj vrijednoj donaciji koja će uveliko koristiti korisnicima Odjeljenja za slijepa i slabovidna lica Biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla. Već dugi niz godina Odlukom Upravnog odbora Biblioteke članovi UG oštećenog vida Tuzla imaju pravo na besplatnu članarinu u NUB „Derviš Sušić“ Tuzla.

(TIP)