Video: Ronaldinho briljirao u utakmici Barceloninih i Realovih legendi

Legende Barcelone i Real Madrida odigrale su Clasico Legends utakmicu u Tel-Avivu. Pobijedio je Real 3:2, a najzapaženiji na terenu bio je Ronaldinho.

Za Real su igrali Jordi Codina, Roberto Carlos, Alberto Rivera, Luis Milla, Antonio Nunez, Alfonso Perez, Jose Emilio Amavisca, Ivan Campo, Luis Figo, Fernando Sanz i Ruben De la Red, a ušli su još Jesus Velascu i Pedro Munitis. S klupe ih je vodio Manolo Castro.

Za Barcelonu su igrali Mariano Jesus Angoy, Miquel Soler, Frederic Dehu, Tortolero, Jon Andoni Goikoetxea, Oscar Arpon, Gaizka Mendieta, Javier Saviola, Deco, Rivaldo i Ronaldinho. U nastavku su ušli Ronald De Boer, Jofre Mateu, Guillermo Amor, Francesco Coco, Francisco Guzman, Juan Carlos i Samuel Okunowo, a s klupe ih je vodio Albert Ferrer.

Ronaldinho je zabio vodeći gol za Barcelonu u 28. minuti. U 42. izjednačio je Munitis, a u 44. Real preokreće golom Alfonsa Pereza. Mateu u 60. zabija za 2:2, a pobjedu Realu donosi Ruben de la Red u 69. minuti.

Ronaldinho je briljirao potezima i podsjetio na svoje najslavnije dane. Izluđivao je protivnike u revijalnoj utakmici i ponovno pokazao koliko je bio genijalan nogometaš.

(TIP/Izvor: federalna.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.