Otići u krevet gladan ili jesti kasno navečer?

Ako pokušavate da smršaviti ili samo pazite na svoje zdravlje, vjerojatno ste razmišljali o svojim noćnim prehrambenim navikama. Mnogi će reći da nije dobro jesti kasno navečer, ali što ako to učinite? Evo što kažu stručnjaci.

Klasični usputni zalogaji i grickalice obično su prepuni šećera i zasićenih masnoća. A i s jednim i s drugim možete unijeti nepotrebne kalorije, pa ćete vjerojatno dobiti na težini ako to radite svakodnevno.

Ako jedete kasno, teško ćete zaspati, što znači da će se želja za visokokaloričnom hranom sutradan zadržati, međutim otići u krevet gladan isto nije idealna opcija.

Slušajte svoje tijelo. Ako ste gladni, jedite, bez obzira na doba dana. Shvatite to kao još jednu priliku da nahranite svoje tijelo i date mu potrebne hranjive sastojke, piše Body and Soul.

Najidealnije za vaše tijelo jest da pokušate rasporediti svoje obroke i međuobroke tijekom dana kako ne biste bili gladni tik pred spavanje.

Sljedeći put kad se nađete u ovoj nedoumici, nekoliko zdravih međuobroka prije spavanja vam mogu suzbiti napadaj gladi bez nepotrebnih kalorija, šećera i masti.

Neki od njih su: svježe voće, suhe marelice, tost s malo kikiriki maslaca, par žlica jogurta  i bobičasto voće, komad sira i nekoliko integralnih krekera, tvrdo kuhano jaje i humus, prenosi N1.

(TIP/Foto: Shutterstock)