Ko će zamijeniti Predraga Kojovića: Poznat datum Drugog vanrednog izbornog kongresa Naše stranke

Drugi vanredni izborni Kongres Naše stranke na kojem će se birati novi predsjednik ili nova predsjednica Naše stranke održat će se četvrtog septembra. Odlučio je to na danas održanoj sjednici Glavni odbor Naše stranke. Članice i članovi Glavnog odbora danas su diskutovali i o reformi izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine.

”Naša stranka će se zalagati za građansku državu, a to će se manifestovati kroz zastupanje osnovnih principa, i to: racionalizacija državnog sistema, ukidanje ili transformacija postojećih domova naroda, i borba za ustavnu kategoriju Ostalih. Nikada nismo i nećemo odustati od borbe da Ostali budu ravnopravni. Broj Ostalih, njihova uloga, i mehanizmi za zaštitu njihovih vitalnih interesa moraju biti potpuno jednaki onima koji stoje na raspolaganju konstitutivnim narodima. Ovim principima Glavni odbor Naše stranke dao je smjernice našem pravnom timu koji će u narednim sedmicama predstaviti vrlo konkretna i precizna rješenja”, poručio je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke.

Na sjednici su imenovane i nove osobe u Etičku komisiju i Nadzorni odbor Naše stranke. Nova članica Etičke komisije Naše stranke je Elvedina Vugić, a novi član Nadzornog odbora Naše stranke je Damir Operhal.

(TIP/Nap)