Vlasnik prodao za jedan dolar ugledan frizerski salon svojoj vrijednoj radnici

Pio Imperati, vlasnik cijenjenog frizerskog salona koji nosi njegovo ime, rizikovao je i zaposlio frizerku Kathy Moura čim je završila srednju zanatsku školu prije 15 godina. Ona od tada radi toliko dobro, da joj je Imperati prodao svoj salon u New Havenu, u Connecticutu, za samo jedan dolar.

“Ona je dobra frizerka, dobar je i berberin, veoma je fina”, rekao je Imperati za list “New Haven Register” o prodaji Frizerskog studija “Pio of Italy”. “Prodao sam joj ga za jedan dolar da bismo ostali prijatelji”.

Iako će Moura plaćati kiriju Imperatiju, uštedila je desetine hiljada dolara takse za kupovinu salona, a neće platiti ni opremu, zalihe i klijentelu.

Imperati (79) i dalje radi u svom bivšem salonu, ali sada samo kao spoljni saradnik.

“Na kraju mi se ostvario san da mogu da salon predam nekom dostojnom”, rekao je on.

Imperati je radio 56 godina na raznim mjestima i u raznim radnjama, počevši od berbernice 1965. godine, navodi list.

Moura kojoj su sada 32 godine, sjeća se da, kada je završila školu, “niko nije htio da me zaposli jer nisam imala iskustva”. Pozvala je jednog nastavnika u pomoć i dobila broj Imperatijevog telefona. On i njegova supruga su je isprobali i na kraju je zaposlili.

“Postali smo kao porodica. On je takav sa svima koji uđu u salon”, rekla je Moura o Imperatiju. “On želi da svako ko radi ovde, procvjeta i postane nešto”.

(TIP/Izvor: federalna.ba/Beta/Foto: Hearst Connecticut Media)