Koncert klasične muzike „Ljetna promenada 5“ u dvorištu Ateljea „Ismet Mujezinović“

Manifestacija „Ljeto u Tuzli“ već dugi niz godina svojim programima posebno promoviše i afirmiše mlade umjetnike i njihovo stvaralaštvo.

Upravo u okviru ove manifestacije, već petu godinu u nizu održava se i koncert klasične muzike „Ljetna promenada“.

U organizaciji Udruženja za edukaciju, kreativno stvaralaštvo i promociju „Star Art“ iz Tuzle, ova manifestacija prati rast i razvoj dvije renomirane, mlade tuzlanske umjetnice Katarine Pavljašević i Ene Ovčine, a unazad dvije godine predstavlja i učenike Osnovne muzičke škole u Tuzli. Ove godine na koncertu se Eni i Katarini pridužila još jedna uspješna mlada bosanskohercegovačka umjetnica, klaviristica Monika Tadić.

Katarina Pavljašević, studentica je na gudačkom odsjeku Akademije umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Roberta Lakatoša. Ena Ovčina je diplomant i magistrant Muzičke akademije u Zagrebu, a radi kao profesor klavira u Osnovnoj muzičkoj školi u Tuzli.  Monika Tadić, završila je Muzičku akademiju u Sarajevu, kao jedan od najuspješnijih studenata klavirskog odsjeka, a danas radi kao profesor klavira u Muzičkoj školi u Živinicama.

Na koncertu uz ove umjetnice nastupaju i učenici Osnovne muzičke škole Vuk Noah Stolica, Nikola Pavljašević, Laura Nikešić i Mak Hadžiefendić.

„Ljetna promenada 5“ će biti održana u srijedu 14. jula u 20 sati u bašti Ateljea „Ismet Mujezinović“. Pokrovitelj ove tradicionalne manifestacije u okviru „Ljeta u Tuzli“ je Grad Tuzla, a koproducent Centar za kulturu Tuzla.

(TIP)