Šef NASA-e: Nismo sami!

Bill Nelson, šef američke Nacionalne vazduhoplovne i svemirske administracije (NASA) vjeruje da “život u drugim dijelovima svemira, vrlo vjerovatno, postoji”.

“Mislim da ćemo dobiti nekakav pokazatelj da tamo negdje gore postoji inteligentan život“, poručio je Nelson, gostujući na TV mreži NBC.

Nekadašnji astronaut, a danas šef NASA-e, ističe da je svemir izuzetno star i veliki . To su potencijalne razlozi za pronalazak inteligentnog života u galaktičkom prostranstvu.

„Ako imate svemir koji je star 13,5 milijardi godina i koji je toliko veliki, postoji li šansa da se tamo negdje nalazi još jedno sunce i planeta s atmosferom poput naše? Ja bih rekao da postoji. Mislim da ćemo dobiti nekakav pokazatelj o tome“, navodi Nelson.

On napominje da se NASA već godinama bavi potragom za životom izvan Zemlje, referirajući se na astrobiološki program.

„Tražimo život na Marsu. Na drugim planetama. Pokušavamo da otkrijemo druga sunca koja imaju planete sa gostoljubivom atmosferom“, navodi Nelson.

Ovo nije prvi put da Nelson ističe kako ljudi nisu sami u svemiru. Isto je učinio i prije manje od dvije sedmice kada je komentarisao izveštaj o NLO-u koje je Pentagon predao Kongresu. I u kojem je potvrđeno postojanje NLO-a, iako se o njihovom porijeklu i svrsi i dalje apsolutno ništa ne zna.

(TIP/Srna/Foto:  Getty Images via AFP)