Štitili dilere: Bivši inspektori osuđeni na 13 godina i devet mjeseci zatvora

Srđan Radulović (36) i Ognjen Stijak (36), bivši policijski inspektori, osuđeni su na ukupno 13 godina i devet mjeseci zatvora zbog organizovane prodaje narkotika, falsifikovanja i iznude iskaza.

Oni su osuđenu u ponovljenom postupku u banjalučkom Okružnom sudu u kojem je Radulović dobio osam i po godina za šverc droge, falsifikovanje i iznudu iskaza, a Stijak pet godina i tri mjeseca zbog prodaje droge i falsifikovanja službene isprave, pišu Nezavisne novine.

U odnosu na prvu presudu Raduloviću je pola godine smanjena kazna, a Stijak je dobio istu kaznu.

Radulović i Stijak bili dio organizovane grupe

Radulović i Stijak osuđeni jer su bili dio organizovane grupe koja je preprodavala drogu od 2011. do oktobra 2013. godine.

Prodajom je rukovodio Radulović koji je angažovao narko-dilera Gorana Bošnjaka da za njih preprodaje drogu dok su za potrebe zločinačkog udruženja optuženi uzimali dio droge zaplijenjene tokom policijskih akcija.

Kako je navedeno u presudi, angažovali su druga lica da za njih prodaju narkotike. Tako su Damiru Čudiću i Vladimiru Kesiću davali da za njih prodaju marihuanu. Navodi se da da je Bošnjak za inspektore prodao oko osam kilograma heroina i Raduloviću predao 100.000 KM.

Kesić i Čudić prodali su oko 6. 7 kilograma marihuane za 17.000 KM. Oni su drogu prodavali čak i kod Osnovne škole “Branko Ćopić” u Boriku.

Vrhovni sud RS ukinuo prvu presudu

Podsjećamo, njihovu raniju presudu od ukupno 14 godina ukinuo je Vrhovni sud Republike Srpske i vratio na novo suđenje.

Osim toga 2015. godine bili su osuđeni na 16 godina i pet mjeseci zatvora i tada je Radulović dobio 11 godina robije, a Stijak pet godina i pet mjeseci zatvora.

Tu presudu je potvrdio Vrhovni sud RS u martu 2016. godine, ali je Ustavni sud BiH u martu 2018. godine prihvatio apelaciju optuženih. Presuda je ukinuta i slučaj vraćen na novo odlučivanje, prenosi N1.

(TIP/Foto: ATV)