Otkrijte kakav vam razdjeljak na kosi paše prema obliku lica

Ako imate okrugli oblik lica, isprobajte razdjeljak sa strane koji će kosi dati dodatni volumen. Ako imate ovalno lice, razmislite pak o razdjeljku na sredini…

Razdjeljak treba odabrati prema obliku lica, a svaki ima svoje prednosti – dodaju volumen, ističu jagodice, uravnotežuju čelo i bradu… Iako je važno uzeti u obzir oblik vašeg lica, drugi koristan pokazatelj je vaša prirodna linija kose.

Evo koji bi vam razdjeljak mogao odgovarati prema obliku lica:

1. Za okruglo lice, razdjeljak sa strane

Za zaobljeni oblik lica, isprobajte razdjeljak sa strane poput Emme Stone.  Njegova asimetrija daje kosi dodatni volumen jer se može sjajno stilizirati

2. Za ovalno lice, razdjeljak na sredini

Kosu možete podijeliti na bilo koji način i dobro će stajati ovom obliku lica, što je razlog više da s vremena na vrijeme promijenite izgled. Ali ako tražite polazište, ne možete pogriješiti s klasičnim razdjeljkom na sredini.

3. Za četvrtasto lice, duboki razdjeljak sa strane

Bez obzira na duljinu ili teksturu vaše kose, duboki bočni razdjeljak odlična je opcija za lica četvrtastog oblika.

4. Za srcoliko lice, bilo kakav razdjeljak sa strane

Razdjeljak sa strane može biti nevjerojatno svestran. To je dokazala i Reese Witherspoon. Često ima različit razdjeljak sa strane. Dodana punoća sa strane pomaže uravnotežiti čelo i bradu. prenosi 24sata.hr.

5. Za duguljasto lice, razmislite o šiškama

Ako imate duguljasto lice, manje se radi o razdjeljku, a više o šiškama. Dugačke, ravne, sa strane ili čupave, šiške mogu unijeti ravnotežu u vaše crte lica.

Iako je važno uzeti u obzir oblik vašeg lica, drugi koristan pokazatelj je vaša prirodna linija kose, piše Pure Wow.

(TIP/Foto: Dreamstime)