Male taktike kako da i drugi primijete vaš trud i rad na poslu

Nemojte se bojati podijeliti svoja postignuća. Osim što pomažu vama, ona ponekad mogu pomoći i ostalim članovima u timu. Također, izvještavajte svoje nadređene o vašim uspjesima…

To što sjajno radite često nije dovoljno kako biste dobili promaknuće. Da biste to postigli, morate se pobrinuti da za to znaju i vaši nadređeni. Ako radite od kuće možda ćete se trebati više potruditi.

– Naučiti govoriti o svom velikom trudu i postignućima, a da ne budete neugodni ili hvalisavi, dio je samozastupanja i pruža vam mogućnosti napredovanja ili povećanja plaće – rekla je Nadia De Ala, trenerica za vođenje i pregovaranje, prenosi 24sata.hr.

Evo što možete napraviti:

Podijelite svoja postignuća

Vaša postignuća ne pomažu samo vama – ona mogu pomoći i ostalim članovima tima da uče i rastu.

– Možete podijeliti svoja postignuća, a da ne ispadne kako se hvalite, tako što ćete dati uvid u svoj rad. To možete napraviti ako pošaljete u vaš grupni inbox poruku poput ove: ‘Pozdrav svima, upravo sam uspio riješiti problem X kako bih postigao Y u svom Z projektu. Trebalo mi je vremena da to shvatim, pa sam ovdje podijelio kako sam to napravio u slučaju ako još nekome može pomoći’ – objasnila je De Ala.

Pomozite drugima pa će i oni vama

Jedan od načina da promovirate svoj rad je da istaknete i projekte kolega. Dijeljenjem pozitivnih informacija o drugima pomažete u izgradnji timske kulture u kojoj je poticanje međusobnog rada normalno i ohrabreno. Također, to će podsjetiti kolege da vrate uslugu.

– Recite nešto poput ovog: ‘Moj tim i ja postigli smo … ‘ i ne ustručavajte se cijelom timu ili tvrtki pohvaliti člana tima za kojeg primijetite da izvrsno radi. Tako pokazujete da obraćate pažnju i ne razmišljate samo o svom rastu, već o rastu cijelog tima –  dodala je De Ala.

Izvještavajte svog šefa o svojim postignućima

Kako bi vaš šef prepoznao vašu profesionalnu izvrsnost, na sastancima istaknite svoja postignuća.

– To je prilika da podijelite ono na čemu radite i osigurate da se šef može založiti za vas među drugima – rekla je Melody Wilding, a piše HuffPost.

(TIP)