Foto: Ovo su prvi detalji nove Opel Astre

Dugo iščekivana nova generacija Opelovog kompakta polako razotkriva svoje obline.

Stellantis koncern je u ofenzivi. Samo nekoliko mjeseci nakon otkrivanja novog Peugeota 308, iz koncerna kreće razotkrivanje još jednog kompakta. U pitanju je nova Astra, a sudeći po detaljima, očekuje se drastičan odmak od dosadašnjih generacija.

Iako je osnova ista kao kod 308-ice, Opel se doista svojski potrudio podariti svojem kompaktu snažnu dozu osobnosti. Receptura je posuđena od nove Mokke, a to znači prepoznatljivu Vizor prednjicu, dok straga ime modela dobiva centralno mjesto.

Isti izvor inspiracije vidljiv je i u kabini, gdje dominira Pure Panel digitalni kokpit s 12-inčnim zaslonom, a tu je i 10-inčni zaslon kao dio infotainmenta. Zanimljiv detalj je što je središnji zaslon lagano zakrenut prema vozaču. Dobra je vijest što ostaju i neke tradicionalne tipke, kako se daje naslutiti iz fotki detalja upravljača.

Astra će prvi put biti elektrificirana. Po uzoru na 308 očekujmo dva plug-in hibrida, gdje se 81 kW snažnom elektromotoru pridružuje 1.6 turbak sa 150, odnosno 180 KS. Zahvaljujući bateriji kapaciteta 12.4 kWh, treba očekivati doseg od 60 km. Iz konvencionalne ponude očekujemo 1.2 i 1.6 turbo benzince te 1.5 dizelaš. Priča je da se kuha i OPC izvedba s 300 KS i pogonom na sve kotače, piše Index.hr.

I sad ono što će posebno veseliti Opelove poklonike. Opel Astra će se proizvoditi u Rüsselsheimu te će shodno tome nositi opis Made in Germany.

(TIP/Foto: Opel)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Откройте для себя новшество в мире ставок с последним обновлением приложения БК Олимп для Android! [url=https://free-apk-olimp.ru/]free-apk-olimp.ru[/url] уже сейчас. Мы освежили…