Projekat „Geronimo Family“: Mirko Šenkovski spojio Halida Bešlića, Tifu, Žeru, Željka Samardžića…

Remakeom pjesme “Sviće zora” sa albuma Halida Bešlića “Romanija” iz 2013. godine najavljen je novi veliki projekat radnog naziva „Geronimo Family“, a koji je pokrenuo Mirko Šenkovski Geronimo.

Pjesma je ovaj put snimljena u aranžmanu Samira Kadirića i uz zvuke tamburaškog sastava Fijaker, trenutno jednog od najpopularnijih u Hrvatskoj. Legenda narodne muzike Halid Bešlić upoznao je ovu sjajnu ekipu vrhunskih instrumentalista na svadbi Dragane Kajtazović i Mirka Šenkovskog Geronima, gdje su zajedno proveli nezaboravnu večer.

˝Tada je pala ideja da nešto zajedno snime i evo prije nekoliko dana u režiji Marija Šuline u Orahovici u Hrvatskoj pala je i prva klapa spota za pjesmu “Sviće zora”. Projekat „Geronimo Family“ zamišljen je tako da moji saradnici i prijatelji otpjevaju jednu, a neki čak i dvije moje pjesme potpuno nove ili objavljene, a možda zaboravljene ili nepravedno zapostavljene. To sam ostavio na izbor samim izvođačima. Za sada su, osim ove Halida Bešlića, u studijskom finišu pjesme koje izvode Dražen Žerić Žera, Nina Kraljić, Alen Slavica, Amir Kazić Leo, Dragana Kajtazović-Šenkovski, Bane Mojičević, Željko Samardžić, Mladen Vojičić Tifa, Neda Ukraden, Jasmin Stavros, Zlatko Pejaković, Dado Topić, Toni Janković, Indira Levak, Dženan Lončarević i Siniša Vuco. Prvi singlovi i najava projekta očekuju se već početkom ljeta, a pjesma “Sviće zora” u izvođenju Halida Bešlića i Fijakera otvara ovu lijepu priču˝ kaže Mirko Šenkovski Geronimo.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Откройте для себя новейшие обновления в приложении БК Олимп для Android! [url=https://olimp-apk.ru/]Приложение Олимп[/url] доступно сейчас. Мы улучшили наше приложение, чтобы…