Stigao osvježeni VW Tiguan Allspace, zna se i cijena

Volkswagen je otvorio knjigu narudžbi u Evropi za restilizovani produženi Tiguan, koji u Njemačkoj startuje od 36.230 eura.

Tiguan Allspace je lanisran prije četiri godine i za to vrijeme privukao je veliki broj kupaca. Iako je bio zamišljen prije svega kao dopuna regularnom Tiguanu, trenutno drži čak 55% učešća u prodaji Volkswagenovog najtraženijeg SUV modela.

Allspace je osvježen polovinom maja, a sada stiže i u evropske prodajne salone.

Produženi Tiguan se i dalje kupcima nudi u opcijama sa 5 i 7 sedam sjedišta.

Restilizovani model je duži od aktuelnog za 22 mm, pa ukupna dužina vozila sada iznosi 4.723 mm.

Zapremina prtljažnika u opciji sa 5 sjedišta iznosi 760 litara, a može se povećati do maksimalnih 1.920 litara, obaranjem naslona.

Restilizovani Tiguan Allspace dobio je digitalni kokpit, a oprema je vrlo bogata.

Kupcima su, između ostalog, na raspolaganju i trozonska “klima”, head-up displej, kao i Travel Assist sistem poluautonomne vožnje.

Među opcijama se izdvaja premijum audio sistem sa 16-kanalnim pojačalom od 480 W i 9 zvučnika, koji potpisuje Harmon Kardon.

Ponudu motora u Njemačkoj čine tri TSI benzinca i dva TDI dizelaša. Osnovnu verziju pokreće 1.5 TSI sa 150 KS, a slijedi 2.0 benzinac u opcijama sa 190 i 245 KS.

Dizelaš je 2.0 TDI i može se naručiti u varijantama sa 150 i 200 KS.

Prodaja na evropskom tržištu već je počela, a osvježeni Tiguan Allspace startuje od 36.230 eura.

(TIP/Izvor: B92.net)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Встречайте обновление от БК Олимп для Android, которое полностью преобразит ваш подход к ставкам! С усовершенствованным интерфейсом и оптимизированной работой,…

  2. Встречайте новинку от БК Олимп для Android, которое кардинально изменит ваш подход к ставкам! С усовершенствованным интерфейсом и оптимизированной работой,…

  3. Познакомьтесь с новейшим обновлением приложения БК Олимп для Android, преобразующим ваш опыт в мире ставок! [url=https://olimp-bet-app.ru/]Бесплатно скачать Олимп[/url] доступны для…