Video: Pet odličnih dokumentaraca koje ne smije propustiti ni jedan zaljubljenik u brzine

U vremenima kad je jedina preporuka ostati kod kuće, vjerujemo da je većina vas slična nama i pokušava skratiti vrijeme uz filmove, serije, dokumentarce i ostale blagodati koje nude razno razni streaming servisi.

Sreća u nesreći je ta da nas je doba “korone” uhvatilo u eri pametnih telefona i televizora koji se jednim klikom povezuju na Internet i nude pregršt sadržaja koji će zadovoljiti i najzahtjevnije među nama. Samim time, danas donosimo nešto za ljubitelje superautomobila, trkaćih jurilica i autosporta općenito. Donosimo nekoliko novijih dokumentarnih filmova koji će ubrzati puls baš svakom zaljubljeniku u automobile i autosport. To bi moglo među vojsku pratitelja ovog uzbudljivog sporta dodati neke nove generacije klinaca. Pripremite se na oktansko ludilo!

Apex: The Story of Hypercar

Christian von Koenigsegg, Horacio Pagani, Chris Harris i mnogi drugi uvesti će vas u svijet hyperautomobila, kategorije koja je rezervirana samo za najbrže superautomobile današnjice. Nevjerojatni kadrovi i priče nekih od najvećih auto vizionara ovog vremena prikovat će vas uz ekran dok iz prve ruke saznajete što stoji iza inspiracije da bi se proizveli neki od najbržih i tehnički najnaprednijih automobila današnjice.

Formula 1 – Drive to Survive

Serija dokumentarnih filmova o vjerojatno najuzbudljivijem oktanskom cirkusu na planeti uvesti će vas u čaroban svijet Formule 1 i prikazati vam je iz kuta iz kojeg je do sada niste imali priliku vidjeti. Genijalan je način na kojem se pristupilo snimanju serije, jer u fokusu nisu utrke već događaji koji su se odvijali prije, tijekom i nakon samih utrka. To seriju čini zanimljivom i onima koji s iznimnim zanimanjem prate sve oko Formule 1, dok u isto vrijeme prikazuju koliko je ovaj sport više od samog jurcanja bolida stazom. Serija je ušla u drugu sezonu i za sada prikupila većinom odlične kritike struke i zaljubljenika u autosportove.

Le Mans: Racing is Everything

Ako je Formula 1 najveći oktanski cirkus na planeti, 24 sata Le Mans-a je definitivno jedna od najprestižnijih utrka u svijetu automobilizma. Le Mans: Racing is Everything pružit će vam pristup bez presedana u svih 24 sata ove legendarne utrke, te vam približiti povijest i nasljeđe generacije vozača koji su pokušali ukrotiti stazu. Tvorci dokumentarca udružuju snage s timovima poput Porschea, Audija, Nissana, Toyote, Aston Martina i Rebelliona, koji se natječu kako bi sastavili automobile za jednu od najzahtjevnijih utrka na planeti.

Williams

Williams je priča o jednoj od najvećih Formula 1 obitelji koja prati uspon Franka Williamsa do slave neviđenih razmjera, te borbe obitelji da bi održala na životu Franka i tim nakon tragične nesreće koja ga je prikovala za invalidska kolica. Dokumentarac nudi istinite, nikad do sad viđene snimke koje pokazuju što se događalo iza zatvorenih vrata, kao i autentičan, potpuno ogoljeni portret jedne od najposebnijih obitelji Formule 1.

Grand Prix Driver

Dokumentarac u četiri epizode prati jednu od najtežih godina u povijesti McLarena, legendarne britanske Formula 1 momčadi. Zanimljivo je da je za potrebe snimanja materijala, snimateljskim ekipama odobren ulazak u inače vrlo tajnovit McLaren F1 odjel. Uz naraciju glumca Michaela Douglasa i insajderske informacije Fernanda Alonsa, dvostrukog svjetskog F1 prvaka, kao i Stoffel Vandoornea, novog vozača McLarena, utonite u visokooktanski svijet Formule 1. Izvor: Macho.hr

(TIP/Izvor: federalna.ba/macho.hr)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]купить копию Аирподс ПРО[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве и области. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со…

  2. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]копия Airpods PRO[/url]? Лучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением всего за…