Ovo su najpouzdaniji automobili

Iako neki ljudi mjenjaju marke svaki put kad kupe novi automobil, većina njih je i dalje odana jednom, uglavnom zbog pouzdanosti.

What car? je sproveo anketu na skoro 13.000 vozača kako bi utvrdila kojim automobilima se voze i koliko kvarova su doživjeli u proteklih 12 mjeseci.

Za svakog od njih, od vlasnika je zatraženo da kaže koliko košta popravka i koliko vremena je proveo na popravci. Na osnovu ovih podataka napravljena je jedinstvena procjena pouzdanosti za svaki model.

U anketu je uključeno ukupno 175 modela od 31 proizvođača automobila, pa ako kupujete automobil ili ste upravo razmišljali o promjeni jer vam „limeni ljubimac“ stvara previše problema, ova lista je za vas.

Najpouzdaniji:

  1. Lexus – 98,7%

Činjenica da je većina Lexusovih modela hibridna, što im daje još jedan pogonski sklop da se ‘pokvare’, njegov izuzetno visok nivo pouzdanosti je još impresivniji. NKS i RKS terenci postigli su više od 99% tokom sprovođenja ankete, osvojivši za Lexus zlatnu medalju.

  1. Mitsubishi – 97,8%

Mitsubishijev hibrid Outlander pokazao se izuzetno impresivnim, gurnuvši Mitsubishi na drugo mjesto na ovoj listi. Ostvaro je ocjenu pouzdanosti od 97,8%, a samo 13% vlasnika je u prošloj godini navelo problem.

  1. Toyota – 97,7%

Vjerovatnoća da ste u neformalnom razgovoru čuli da Toyota proizvodi neke od najpouzdanijih automobila je velika, ali i tačna. Poput Škode Citigo, i Aigo je od svojih vlasnika stekao savršenih 100%, a nešto veći Yaris ne zaostaje sa 99,7%. Toyotini hibridni modeli su takođe pouzdani: Corolla je dobila 98,4%, a Auris 97,4%.

Najmanje pouzdani:

  1. Land Rover

Iako automobili Land Rovera imaju dobru reputaciju, i to ne samo u pogledu pouzdanosti, izgleda da to nije slučaj. Discoveri Sport i Range Rover Sport pokazali su se kao najmanje pouzdani automobili, sa rezultatima od 73,1%, odnosno 74,2%. U stvari, sva tri najmanje pouzdana luksuzna SUV-a nose Land Rover značku.

  1. Renault

Uzimajući u obzir ocjenu pouzdanosti od 88,6%, čini se da su vlasnici Renault Kadjar pretrpjeli dosta problema u posljednjih godinu dana. Međutim, pokazao se da je nešto manji Captur prilično pouzdan sa 95,0%.

  1. Tesla

Poznato je da je Tesla imao puno problema sa kvalitetom izrade u modelima S i X. Vjerovatno se zbog toga našao tako nisko na ovoj skali. Ipak, njena budućnost izgleda obećavajuće. Noviji Model 3 je na vrhu segmenta električnih automobila sa ocjenom pouzdanosti od 99,4%.

(TIP/Izvor: federalna.ba/B92.net/Foto: carscoops.com)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Леон не работает приложение[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник…

  2. Доброго! White Queen, талантливая и экстравагантная певица, порадовала своих поклонников новым треком "БАС", который стал настоящим хитом в мире танцевальной…