Video: Ova vježba poboljšava pokretljivost kukova i gradi stražnjicu iz snova

Vidjeli  ste ljude koji u teretani rade čučnjeve, ali većina se spušta samo dok im bedra nisu paralelna s koljenima. Svatko bi ipak trebao naučiti kako izvoditi duboki čučanj.

Nedavna istraživanja otkrila su da duboki čučanj nije samo znak odlične kondicije i pokretljivih kukova, već može pomoću da izbjegnete mnogo problema uzrokovanih sjedilačkim načinom života.

Mnogi misle da im je duboki čučanj nedostižan, ali YouTuber Hampton koji vodi fitness-kanal HybridCalisthenics, objavio je kratki video koji potiče ljude kako to ostvariti, korak po korak.

Hamptonov prijedlog je da pronađete položaj ili pokret koji vam odgovora te ga uvježbavate jednom ili dva puta tjedno kroz dva do tri seta, sve dok ne osjetite da ste spremni za sljedeću fazu. Na koncu, kad prođete niz varijacija čučnjeva, moći ćete doći i dubokog. Moći ćete se držati i opustiti u dubokom čučnju.

Čučnjevi su hvaljena vježba zbog puno razloga. Razvijaju fleksibilnost i u koljenima, i u stopalima, i u gležnjevima. Grade jezgru, ali i gluteuse i noge. Osim toga, pomažu u svakodnevnom životu, bilo da trčite i trebate malo dodatne snage u nogama ili se morate uspeti stepenicama jer je dizalo u kvaru, prenosi Index.hr.

(TIP)