Olimpik kažnjen izbacivanjem u najniži rang fudbalskog takmičenja BiH

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine kaznio je FK Olimpik izbacivanjem u najniži rang takmičenja nakon što je ekipa odlučila da istupi iz Premijer lige BiH.

Fudbalski savez navodi da su svjesni poteškoća s kojim se suočava klub, te da su učinili sve da im pomognu u njihovom prevazilaženju.

“FK Olimpik je odlukom Disciplinske komisije NS/FS BiH bio dužan da ispuni obaveze prema igračima i članovima svoje administracije. Do 20. maja 2021. kada je bio krajnji rok za ispunjenje ovih obaveza FK Olimpik nije izvršio uplatu svojim igračima i članovima administracije u iznosu od 82.156 konvertibilnih maraka, a koje su nastale u prethodnom periodu”, saopšteno je iz Saveza.

“Neispunjavanjem obaveza iz člana 117. Disciplinskog pravilnika u vezi sa finansijskim obavezama, a na osnovu pravosnažnih odluka Disciplinske komisije NS/FS BiH, klubu je nastupila suspenzija u nastavku takmičenja”, odlučeno je.

“Ovim činom FK Olimpik je nastojao da neispunjavanjem svojih obaveza teret odgovornosti prebaci na NS/FS BiH. Administracija Saveza je uvijek na raspolaganju svakom klubu u iznalaženju rješenja i prevazilaženju problema u njihovom radu, zato nas je još više iznenadio potez FK Olimpik”, dodali su iz Fudbalskog saveza BiH.

Kako stoji u članu 63. Disciplinskog pravilnika, klub koji neopravdano odustane od prvenstvenog takmičenja, biće kažnjen vraćanjem u najniži stepen takmičenja i kaznom od 6 do 12 negativnih bodova, objavil aje N1.

(TIP)