RVI, demobilisani borci i Zlatni ljiljani Tuzle renovirali kuću saborcu

Organizacije demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i Zlatnih ljiljana Tuzle renovirali su kuću saborcu – ratnom vojnom invalidu Mirsadu Đuloviću, kojem su u srijedu  svečano uručeni ključevi u tuzlanskom naselju “Kužići”.

Organizacije demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i Zlatnih ljiljana Tuzle renovirali su kuću u potpunosti iz vlastitih sredstava, koje na mjesečnom nivou dobiju kao pomoć za rad od Gradske uprave Grada Tuzle.

Sve radove bez naknade izveli su ratni vojni invalid Zehdin Dadanović i njegovi sinovi, a pomogle su i Đulovićeve komšije.

Svečanosti uručenja ključeva prisustvovali su i šefica BIZ-a Tuzla Admira Atić-Tupković, te gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji je i simbolično uručio ključeve Mirsadu Đuloviću.

– Svjedočili smo solidarnosti ratnih drugova i saboraca i vjerujem da će mu od danas život biti bar malo ljepši – kazao je Imamović.

Šefica Službe za boračko-invalidsku zaštitu Admira Atić-Tupković je ovom prilikom kazala da su ove organizacije u potpunosti pokazale da sva sredstva koja Gradska uprava izdvaja za boračke organizacije nisu uzaludna i da je ovo primjer kako se može raditi u interesu boraca.

(TIP/Foto: RN Multimedia TuzlaVideo: RTV7)