Selim Bešlagić odustaje od pozicije zastupnika u Skupštini TK

Odluka Selima Bešlagića o odustajanju od pozicije  zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona izraz je njegovog već poznatog stava da političke pozicije treba prepustiti mlađima te da mu nakon višedecenijskog političkog angažmana treba mir i odmor.

U Našoj stranci smatraju da Bešlagić ima i snagu i volju i znanje da za svoju Tuzlu i cijelu Bosnu i Hercegovinu još mnogo toga dobrog učini i kroz politiku, ali ga, također, u potpunosti razumiju i ni na koji način nemaju namjeru osporavati njegovu odluku.

˝Ne sumnjamo da će on na druge načine pomoći gdje god bude mogao. On ostaje član Naše stranke i iskreno će nas radovati svaki njegov savjet i pomoć jer govore neprocjenjivo bogatim političkim i životnim iskustvom.U najsvjetlijoj uspomeni zadržavamo sve što je učinio za Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu, pogotovo u periodu agresije od 1992 do 1995. Njegovim političkim radom bili smo inspirisani i dok nije bio član Naše stranke, pogotovo njegovom ulogom u spašavanju Tuzle u ratu te njenog multietničkog bića. Zahvalni smo mu posebno za jačanje Naše stranke u Tuzlanskom kantonu gdje smo bez sumnje jednim velikim dijelom zahvaljujući njemu postali nezaobilazan politički faktor kad je u pitanju odlučivanje o budućnosti tog kraja˝, navode iz Naše stranke.

Na njegovo mjesto u Skupštini TK doći će Amra Nadarević-Vodenčarević, ugledna doktorica, oftalmolog, dugogodišnja članica Naše stranke.

(TIP/Foto: Arhiva)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.