Sloboda pobijedila Olimpik i završila posao oko ostanka u Premijer ligi BiH

Sloboda je u 29. kolu Premijer lige savladala Olimpik na Tušnju sa 2:0 i Tuzlaci su praktički riješili sve brige oko ostanka u Premijer ligi BiH.

Otvoreno se igralo u prvom dijelu na Tušnju. Već u petoj minuti domaći tim stvara prvi šansu, a sjajan pokušaj Mujagića ide pored gola.

Zatim je Dženis Beganović zaprijetio škaricama, Hadžić je siguran, no bolju igru Tuzlaci krunišu vodećim golom u 13. minuti susreta.

Nakon kornera kojeg je izveo Fedor Predragović usamljen na petercu je Emir Jusić koji zabija pogodak za prednost od 1:0.

Aktivnija je Sloboda bila i u ostatku prvog dijela, a novu sjajnu šansu imali su u 28. minuti kada Mujagić snažno šutira, lopta odlazi tik iznad prečke.

Sa druge strane Olimpik imao veoma loš završni pas, pa je tim Slavka Petrovića poprilično razočarao u prvom poluvremenu koje je završeno vodstvom Slobode od 1:0.

Nastavak donosi dosta tvrdu utakmicu. Sloboda je i dalje kontrolisala utakmicu, ali izrazitih prilika nije bilo.

Tek u 80. minuti Mujagić se našao u dobroj poziciji. Šutirao je iskosa sa desne strane, ali nije uspio da postigne pogodak i propala je dobra šansa.

Olimpik u fazi napada nije mogao gotovo ništa. Jalovo su izgledali napadi gostiju, ali su u 81. minuti su imali sjajnu šansu da izjednače, no Karić nije zabio zicer. Mišković je u nadoknadi završio posao na asistenciju Đorđića za konačnih 2:0.

Na kraju je Sloboda sigurno došla do tri boda i pobjede koja im garantuje ostanak u Premijer ligi BiH, dok Olimpiku i dalje predstoji žestoka borba za očuvanje statusa premijerligaša.

(TIP/Izvor. Sportsport.ba/Autor:M. Šljivak/Foto: fksloboda.ba)