Kadrovske promjene na UKC-u Tuzla

Upravni odbor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla  incirao je promjene na čelnim pozicijama nekoliko klinika.

Umjesto dr. Zijaha Rifatbegovića na čelo Klinike za hirurgiju došao je dr. Zlatan Mehmedović, inače predsjednik Upravnog odbora UKC-a. Na čelo Klinike za psihijatriju umjesto dr. Izeta Pajevića imenovana je dr. Nerminka Aljukić, dok je na čelo Klinike za ortopediju umjesto dr. Aleksandra Vujadinovića imenovan je dr. Asmir Hrustić, aktuelni član Upravnog odbora UKC-a. Na čelo Klinike za radiologiju došao je još jedan član Upravnog odbora, dr. Samir Cipurković, a zamijenio je dr. Svjetlanu Mujagić. Također, dr. Slavicu Mott-Divković na čelu Poliklinike za transfuziologiju zamijenila je dr. Sunita Ćustendil-Delić. Na čelu Infektivne klinike također će biti imenovan novi vršioc dužnosti, jer je dr. Rahimi Jahić istekao mandat, a još niko nije imenovan kao zamjena.

˝Svi koji su imenovani na čelne pozicija klinika su vršioci dužnosti, maksimalno na šest mjeseci, jer još nije raspisan konkurs. Oni su zamijenili čelnike klinika kojima je istekao mandat ili su i sami bili vršioci dužnosti, dakle, niko nije smijenjen, a da je bio izabran na puni mandat˝, izjavio je za Faktor.ba  direktor UKC-a Tuzla prof. dr Vahid Jusufović.

Upravni odbor UKC-a Tuzla pored predsjednika Zlatana Mehmedovića, čine Asmir Hrustić, Samir Hodžić, Redžiba Šiljić, Samir Cipurković, Haris Đug i Sadik Omerović. Od sedam članova Upravnog odbora  trojica su postali načelnici klnika.

(TIP)