Ključna muška osobina koja će uvijek presuditi kod žena nije ni bogatstvo, ni izgled, a ni pamet

Ne traže svi iste odlike kod partnera, ali neke univerzalne osobine su i dalje najpoželjnije. Od ispitanih 68.000 žena čak 64.000 njih odabralo je ljubaznost kao najvažniju vrlinu…

– Ono što žene žele od partnera već desetljećima fascinira istraživače i laike. Istraživanje ‘Clue Ideal Partner’ jedinstveno je po tome što su žene iz cijelog svijeta, s različitim seksualnim orijentacijama i životnim fazama, dale bogat uvid u ono što im je najvažnije. To je omogućilo ispitivačima da stvore sliku o sklonostima žena prema dugoročnim i kratkoročnim vezama’ – piše u uvodu ovog istraživanja.

Rezultati njihove ankete o idealnom partneru pokazali su da čak 64 tisuće žena traži kod muškarca – ljubaznost. Anketu su proveli tvrtka Clue, MyONE Condoms i Sveučilište u Göttingenu.

Prošle godine su tvrtke udružile snage s istraživačicom Tanjom Gerlach sa Sveučilišta Göttingen i kako bi zajedno proveli jedno od najvećih i najopsežnijih istraživanja ikada napravljenih o tome što žene traže u partneru.

U istraživanju je sudjelovalo više od 68.000 žena iz 180 zemalja. Evo što su saznali.

1. Ljubaznost je ključna. Izgled? Ne baš

Širom svijeta žene svih seksualnih usmjerenja rekle su da su ljubaznost, dobrota, podrška, inteligencija, obrazovanje i samopouzdanje vrlo važne osobine dugoročnog partnera.

Atraktivno tijelo, privlačno lice, ambicija, asertivnost i financijska sigurnost su osobine smatrane samo umjereno važnima kod dugoročnog partnera.

– Ljubaznost je poput gravitacije, bitna, ali malo primijećena dok ne nestane. S obzirom na današnji naglasak na izgledu i bogatstvu, možda će većinu iznenaditi da je ljubaznost najpoželjnija osobina u svijetu. Ona je ključna za ljudsku sposobnost stvaranja dugoročnih veza bitnih za evoluciju. Bez tih veza i ljubaznosti koja pomaže ljudima da prebrode i ‘najgore oluje’, ne bismo preživjeli i procvjetali – izjavila  je doktorica Virginia J. Vitzthum, viša znanstvenica s Instituta Kinsey, direktorica znanstvenih istraživanja i profesor antropologije na Sveučilištu Indiana.

2. Želja za djecom (ili ne) je bitna

Na pitanje o odabiru dugoročnog partnera, 46,1% žena svih seksualnih usmjerenja reklo je da je želja potencijalnog partnera za roditeljstvom druga najvažnija stvar kod izbora partnera.

3. Većina žena pridaje malu važnost etničkoj i vjerskoj sličnosti

Malo je žena reklo da su etnička ili vjerska obilježja važne osobine dugoročnog partnera. Za etničku sličnost 9,8% odabralo je vrlo važno, dok je 54,1% odabralo nevažno; za vjersku sličnost 25,4% odabralo je vrlo važno, dok 35,0% odabralo nije važno.

4. Što se tiče fizičkih svojstava, lijep osmijeh je važniji od svega ostalog (uključujući genitalije)

I za heteroseksualne i za homoseksualne žene atraktivan osmijeh i privlačne oči bile su najvažnije tjelesne osobine koje su se tražile kod dugogodišnjeg partnera.

Za heteroseksualne žene: Sljedeća najvažnija tjelesna značajka bio je penis prosječne veličine, koji je bio znatno poželjniji od velikog penisa. Žene s više seksualnog iskustva vjerojatnije su pridavale veću važnost veličini penisa. Kratka kosa, velike ruke, privlačna leđa, mišićave ruke i dlake na licu bile su sljedeće tjelesne osobine koje su najčešće birane kao poželjne piše Hello Clue.

Za žene koje su se identificirale kao lezbijke, homoseksualke ili biseksualke: Sljedeće najpoželjnije tjelesne osobine bile su prosječne grudi, prosječne stražnjice, privlačna leđa i duga kosa – tim redom.

5. Novac je važan u Japanu, Meksiku, Kolumbiji i SAD-u

Japan, Meksiko, Kolumbija i SAD imali su najveći postotak ispitanika koji su izjavili da je financijska sigurnost dugoročnog partnera vrlo važna. Zemlja u kojoj su žene pokazale najmanje zanimanja za financije bila je Francuska.

6. Žene u Kolumbiji, Meksiku i Brazilu traže diplomu

Žene u Kolumbiji, Meksiku i Brazilu najčešće su izjavljivale da je obrazovanje važno, dok su žene iz zemalja poput Ujedinjenog Kraljevstva i Danske rjeđe smatrale da je obrazovanje važno kod dugoročnog partnera.

7. Politički stavovi su važni u Brazilu i SAD-u

Ženama u Brazilu i SAD-u je bitno slično političko uvjerenje, dok su žene iz Francuske, Meksika i Rusije to smatrale najnebitnijom stvari kod izbora dugoročnog partnera. piše 24sata.hr.

(TIP/Foto: Instagram)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.