Rukometaši BiH idu na Evropsko prvenstvo 2022. godine

Rukometna reprezentacija BiH večeras je u Grazu poražena od Austrije sa 27:23 . Ipak, rezultati u drugim susretima su išli u korist našeg tima, tako da je BiH učesnik EP 2022. godine.

Definitivno bolji ulazak Austrije u susret, koja nakon pet minuta igre ima vodstvo od 3:1. Nikola Prce je isključen na dva minuta.

Austrijanci dosta konkretniji i u napadu i odbrani. U 22. minuti BiH na dvije minute ostaje i bez Senjamina Burića, Austrija vodi 11:7.

U nastavku nešto bolja partija BiH, u redovima „zmajeva“ ističe sjajni Ivan Karačić, koji nakon jako lijepe akcije bilježi svoj treći pogodak, smanjuje razliku na tri.

Iako se ona povremeno smanjivala, Austrijanci su od samog početka uspijevali zadržati razliku od četiri gola, a tako je okončano i prvo poluvrijeme, 15:11.

Najefikasniji u BiH – Ibrahim Haseljić

Selektor Ivica Obrvan zasigurno ne može biti zadovoljan onim što su bh. reprezentativci pokazali u prvom poluvremenu, a nezadovoljstvo selektora BiH moglo se primijetiti i na prvom pozvanom time-outu.

BiH u drugom poluvremenu nije uspjela pokazati nešto bolju igru od prvog dijela utakmice. Nakon dugo vremena BiH uspijeva smanjiti razliku na četiri gola u 26. minuti. Susret je okončan rezultatom 27:23.

Najefikasniji u BiH bio je Ibrahim Haseljić, koji je postigao šest golova.

Prvo mjesto u grupi ranije je izborila Njemačka sa maksimanlnim učinkom. Na EP će se plasirati dvije prvoplasirane ekipe iz svake od osam grupa te četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

(TIP/Izvor: N1/Anadolija/Foto: Fena)

  1. Ovakva nam BHRT i ne treba. Pretpaltu samo plaćaju Bošnjaci, a trpe uvrede svaki dan. Voditelji i urednici su im…