Premijer TK Kadrija Hodžić: ‘Transparentnost, borba protiv korupcije, ekologija, ravnomjeran razvoj, podrška privredi…’

U povodu 1. maja – Međunarodnog praznika rada premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

˝U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim građanima Tuzlanskog kantona upućujem čestitke u povodu prvog maja – Međunarodnog praznika rada.

Ovaj praznik uvijek je bio simbol borbe za radnička prava i izraz radničke solidarnosti. Zbog toga nas Prvi maj snažno podsjeća na potrebu da svakodnevno ulažemo maksimalne napore kako bismo mijenjali trenutno stanje.

U tom svjetlu Praznika rada, dragi građani, dozvolite da mi da vas informišem da je Vlada u proteklih nešto manje od stotinu dana od imenovanja, mnogo radila da mijenja stanje stvari koje nas okružuju, a da nažalost nismo imali vremena da sve to medijski prezentiramo.

Transparentnost, borba protiv korupcije, ekologija, ravnomjeran razvoj, podrška privredi samo su neke od ključnih tačaka ka kojima smo usmjerili naše aktivnosti.

S tim u vezi pozivam vas da u četvrtak, 6. maja u 12 sati pratite uživo prijenos konferencije za medije, kojom prilikom ćemo detaljnije prezentirati najznačajnije aktivnosti koje smo realizirali u proteklih stotinu dana.

Uz iskrene čestitke, svim građanima Tuzlanskog kantona želim da u miru i dobrom raspoloženju provedu predstojeći praznik rada.“

(TIP)