MUP TK uhapsio jednu osobu, izuzeto oružje, novac i droga vrijednosti 35.000 KM

Službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona  su u četvrtak  izvršili pretrese na dvije lokacije na području Gračanice gdje su u vikendici koju koristi 30-godišnjak inicijala E.V. pronašli i oduzeli različite vrste opojnih droga, oružje te oko 75.000 KM. Uhapšeni E.V. će biti predat tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje. Pretresi su realizovani na osnovu naredbe Općinskog suda Gračanica, a u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona, s ciljem otkrivanja, dokazivanja i dokumentovanja krivičnih dijela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava i nezakonitog posjedovanja oružja.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela, i to: oko pola kg praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, oko 1 kg biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Cannabis”,  više od 900 komada tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “extazi”, oko 75 000 KM u raznim apoenima, 5 pušaka (od čega 1 puško mitraljez), više od 1500 komada municije različitog kalibra, 3 pištolja, 2 digitalne vage za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku. Oduzete materije će u narednom periodu biti predmet vještačenja.

‘Procjena vrijednosti narkotičkih sredstava je negdje oko 35.000 KM, dakle na ulici ona otprilike ima tu vrijednost i to ekstazija oko 20.000 KM,  kanabisa oko 10.000 i amfetamina oko 5.000 KM što ukupno znači sa oduzetom količinom novca za koju postoji osnov sumnje da je korišten u svrhe zloupotrebe opojnim drogama iznosi preko 110.000 KM. ”, izjavio je direktor Uprave policije MUP -a TK  Dževad Korman.

Korman je kazao da je uhapšeni muškarac od ranije poznat policiji. U interesu  istrage nije mogao kazati da li je E. V. imao pomagače.

Navedene aktivnosti su rezultat uspješnog kontinuiranog rada službenika Uprave policije MUP-a TK, koji će i u narednom periodu biti nastavljen u borbi protiv svih oblika  kriminala, s ciljem očuvanja i unapređenja stanja sigurnosti na području Tuzlanskog kantona.

(TIP)