Foto: SBB-u pristupilo 167 članova iz Tuzle i 20 iz Banovića

Savezu za bolju budućnost BiH u srijedu je pristupilo 167 novih članova u Tuzli. U Gradskom odboru SBB-a  je vladala prava praznična atmosfera, jer su Tuzlaci cijeli dan pristizali i potpisivali svoje pristupnice. Novih 20 članova  je pristupnicu potpisalo i u Banovićima, gdje SBB jača, kako u kadrovskom, tako i političkom smislu.

Članske kartice uručili su im politički direktor SBB-a Anis Krivić, povjerenik SBB-a za Tuzlanski Kanton Bahrudin Hadžiefendić i predsjednik tuzlanskog GO SBB-a Nedžad Hamzić.

Građani koji su od  zvanično postali  članovi SBB-a, kako su isticali, Savezu pristupaju isključivo zbog državotvorne i principijelne politike. Naglasili su i ključnu ulogu predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, koji se pokazao liderom koji može pomiriti sve strane u BiH i povesti našu državu u bolju budućnost.

Politički direktor Anis Krivić poželio je dobrodošlicu svima u SBB. Zahvalio je Tuzlacima koji su SBB prepoznali kao političku snagu kojoj su dali svoje povjerenje. Krivić je istaknuo pozitivan primjer Tuzle kada je u pitanju širenje i snaga SBB-a, ali i naglasio da građani u cijeloj BiH masovno pristupaju SBB-u.

Povjerenik Hadžiefendić naglasio je da SBB, kada je u pitanju Tuzlanski kanton, ima velike ciljeve, a da su oni realni i da će biti ostvareni pokazuje i današnji događaj u GO SBB-a Tuzla.

Predsjednik GO SBB-a Hamzić izuzetno je zadovoljan stanjem na terenu istaknuvši da sakodnevno dobiva pozive građana koji žele postati dijelom SBB-a.

(TIP)