Ministar privrede održao sastanak sa Udruženjem za razvoj NERDA Tuzla

Kako bi se osnažila finansijska podrška malim i srednjim preduzećima na području Tuzlanskog kantona, ministar privrede Mevludin Hodžić danas je održao sastanak sa direktorom Udruženja za razvoj NERDA Tuzla Enesom Drljevićem.

Pored dosadašnjih realizivanih aktivnosti u proteklom periodu u saradnji sa NERDA-om, tema današnjeg sastanka bio je i plan buduće saradnje između institucija i zalaganje na jačanju Garantnog fonda NERDA. Garantni fond NERDA u saradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona omogućava podršku privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona. Putem Fonda osiguravaju se garantna sredstva za kredite malim i srednjim preduzećima kao poticaj razvoju privrede i novom upošljavanju.

Udruženje za razvoj NERDA trenutno implementira nekoliko razvojnih projekata u regiji sjeveroistočne Bosne kao i projekte prekogranične saradnje. U narednom periodu Udruženje za razvoj NERDA usmjerit će svoje aktivnosti na jačanje lokalnih kapaciteta kao i pružanje podrške i stavljanju svojih kapaciteta na raspolaganje Vladi Tuzlanskog kantona i Ministarstvu privrede.

Na kraju sastanka je istaknuta dosadašnja saradnja Ministarstva privrede sa Udruženjem za razvoj NERDA Tuzla na implementaciji zajedničkih projekata i aktivnosti te iskazano uvjerenje da će ta saradnja biti nastavljena i u budućem periodu.

(TIP)