Kantonalni derbi u Mejdanu: Sloboda dočekuje Gračanicu

Rukometni klub Sloboda u petak je na konferenciji za novinare  najavio utakmicu 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv rukometnog kluba Gračanica. Utakmica je zakazana u nedjelju sa početkom u 16: 30 sati u Maloj dvorani SKPC Mejdan, bez prisustva publike. Obratili su se trener Davor Kadić, te igrači Slobode Dražen Stojanović i Damir Halilković.

Trener Slobode Davor Kadić: ”Derbi u pravom smislu te riječi”

”U nedjelju nas očekuje utakmica između dvije ekipe koje se nalaze u gornjem dijelu tabele. Nakon dugo vremena važnost ove utakmice je velika za obje ekipe. Derbi u pravom smislu te riječi. Pobjednik će se svakako približiti mjestu na tabeli koje vodi u neko od europskih takmičenja naredne sezone. Mislim da se ekipe dovoljno dobro poznaju i da smo svi svjesni važnosti ove utakmice.” rekao je Kadić.

Na kraju svog izlaganja, Kadić se osvrnuo na atmosferu i zdravstveni bilten igrača:”U ekipi vlada prava sportska atmosfera. Imamo određenih problema sa povredama igrača, ali bez obzira u kojem sastavu istrčimo na parket uradit ćemo sve da bodovi ostanu u Tuzli, a sve kako bi se približili našem zacrtanom cilju.”, zaključio je Kadić.

Golman Slobode Dražen Stojanović: ”Utakmica koja bi mogla da odluči putnika u Europu.””Utakmica sa Gračanicom je možda i utakmica sezone. Utakmica koja bi mogla da odluči i putnika u Europu, a koju obje ekipe žele da izbore. Gračanica je veoma dobar protivnik koji ima odličnu i dobro posloženu ekipu sa velikom disciplinom u odbrani i napadu. Mi ovu utakmicu dočekujemo u dobrom raspoloženju i svjesni smo značenja iste. Iako sa povredama koje se vuku kroz cijelu sezonu, izaći ćemo na teren i boriti se za svaku loptu. Sve u svemu, bit će to prava muška utakmica.” kazao je Stojanović prisutnima.

Pivot Slobode Damir Halilković predviđa tešku utakmicu.

”Očekujemo tešku, tvrdu i neizvjesnu utakmicu do posljednjeg sudijskog zvižduka. Ekipu Gračanice dosta dobro poznajem i mogu reći da imaju odlične pojedince. Ovaj derbi je veoma važan za obje ekipe.”, kazao je Halilković.

Halilković je dodao da je ekipa Slobode spremna i raspoložena za nova dva boda.

Utakmica Sloboda – Gračanica je zakazana u nedjelju sa početkom u 16:30 sati u Maloj dvorani SKPC Mejdan uz direktan prijenos na Radioteleviziji Bosne i Hercegovine.

 

(TIP)