Uhapšena skupina dilera: Među njima i direktor vrtića

Zagrebačka policija dovršila je višemjesečnu akciju nad desetoricom osumnjičenih preprodavača droge u dobi od 29 do 54 godine, među kojima je, prema neslužbenim informacijama i ravnatelj zaprešićkog vrtića gdje je drogu čuvao, prepakiravao, ali i prodavao.

Kroz cjelokupno kriminalističko istraživanje pronađeno je više od šest kilograma heroina, skoro kilograma kokaina, više od 2500 komada tableta MDMA, preko dva kilograma amfetamina, manja količina marihuane i hašiša, pištolj i kompletna oprema za pripremanje i pakiranje droge, kažu u zagrebačkoj policiji.

Policija je izvijestila da je 39-godišnji “zaposlenik predškolske ustanove” drogu nabavljao od 40-godišnjaka koji je od srpnja prošle do travnja ove godine nabavljao veće količine kokaina kojega je skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na području Zaprešića.

Dio kokaina navodno je prodao direktoru vrtića koji je tu drogu potom skrivao, vagao i prepakiravao i to u prostorijama predškolskog odgoja u Zaprešiću. Uz kokain navodno je preprodavao i marihuanu i hašiš u Zaprešiću i okolici.

“Kokain je prodavao krajnjim kupcima temeljem prethodnih telefonskih dogovora u prostorijama predškolske ustanove, u njenoj neposrednoj blizini, ali i na drugim dogovorenim mjestima.

Dio novca stečenog takvom neovlaštenom prodajom droge predavao je osumnjičenom 40-godišnjaku, a dio novca zadržao za sebe”, izvijestila je policija. Osim toga drogu je navodno nabavljao i od 36-godišnjaka te ju je također skrivao i preprodavao u vrtiću u kojem je policija u pretrazi pronašla 34 grama kokaina, 1,05 grama marihuane, 7,59 nepoznate praškaste materije i digitalnu vagu s tragovima droge. Akcijom je bio obuhvaćen još jedan 36-godišnjak povezan s direktorom vrtića za kojega policija sumnja da je od prosinca prošle do travnja ove godine drogu skrivao i prepakiravao u kući u Zaprešiću te ju preprodavao konzumentima.

Pretragom njegova doma u utorak pronađen je mobilni telefon, 32 g marihuane, 0,2 grama kokaina te uređaj za vakumiranje, a kako je pokušao pobjeći policija ga je svladala i zavezala ‘lisicama’.

“Nakon uporabe sredstava prisile nije se žalio ni na kakve ozljede niti tegobe, međutim, protekom oko 10 minuta iznenada mu je pozlilo. Nakon što je policijski službenik započeo reanimaciju, dolaskom ekipe Hitne medicinske pomoći pružena mu je liječnička pomoć te je prevezen u KB Sveti Duh, gdje je i zadržan na liječenju.

Radi utvrđivanja svih okolnosti tog događaja već je započelo inspiciranje policijskog postupanja kao i izuzimanje relevantne liječničke dokumentacije”, kažu u policiji.

Preko 500 grama kokaina policija je tijekom akcije pronašla u unajmljenom automobilu čiji su ključevi pronađeni u kući osumnjičenog 29-godišnjaka za kojega policija sumnja da je zajedno s četvoricom osumnjičenika preprodavao zajedno s amfetaminima, MDMA-om, smolom hašiša i marihuanom.

U opsežnim pretragama policija je pronašla i preko kilograma heroina u gospodarsko-stambenom objektu u Zaprešiću, gdje je nađeno i 20 grama kokaina, 10 komada tableta MDMA, uređaji za vakumiranje, digitalne vage, metalna hidraulična preša s kalupima za utiskivanje te razni pribor za pripremanje i pakiranje droge. U Brdovcu je, pak, u bačvi zakopanoj u zemlji pronađeno 2.500 komada tableta droge MDMA, dva kilograma amfetamina i čak pet kilograma heroina.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, devet osumnjičenika je uz kaznenu prijavu za predano pritvorskom nadzorniku, kažu u policiji.

(TIP/Hina)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Искали где [url=https://mdou41orel.ru/]mdou41orel.ru[/url]? Качественные беспроводные наушники в Москве и РФ. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со скидкой. Только качественные…

  2. Доброго! Актуальные новости Кропивницкого: узнавайте первыми о важнейших событиях. Ждем Вас на https://top10.kr.ua/ [url=https://top10.kr.ua/category/kropivnickiy-novosti/]Все новости Кропивницкого[/url] новости мира последние новости…

  3. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]купить копию наушников Airpods PRO[/url]? Качественные беспроводные наушники в Москве. Копия оригинальных AirPods с шумоподавлением по скидке. Самые…