Fotografije umornog oca koji spava na bolničkom podu postala je viralna

Roditeljstvo je posao koji majke i očevi trebaju ravnopravno dijeliti, ali podaci Američkog ureda za statistiku za 2020. otkrivaju da u nekim slučajevima majke troše dvostruko više vremena na njegu djece u odnosu na očeve. No ima i primjera koji jasno pokazuju da oba partnera dijele teret, što dokazuje viralna fotografija Sare Duncan.

Ona je kamerom zabilježila trenutak u kojem njezin suprug spava na tvrdom bolničkom podu i poslala važnu poruku.

“Ono što neki vide je tata koji spava dok je mama budna i drži svoju usnulu bebu na odjelu hitne medicinske pomoći u 2 ujutro. Ono što ja vidim je tata koji posljednjih mjesec dana spava na tvrdom bolničkom podu nakon 12-satne smjene na poslu, unatoč činjenici da ga je supruga zamolila da ostane kod kuće i odmori, jer nije želio da njegova beba bude sama. Nije želio da njegova supruga mora kroz to prolaziti sama, bez obzira na to koliko je iscrpljen”, napisala je.

“Brak i roditeljstvo nisu 50/50. Nekad jesu. Ostali su dani 60/40, 70/30 ili čak 80/20. I morate biti spremni potegnuti kad vaš partner ima naporan dan. To je ljubav. To je muž. To je tata”, poručila je.

Sarina fotografija je podijeljena 33 tisuće puta i mnoge je oduševila poruka koju je njome poslala.

ABC News izvijestio je da Joe radi na cementiranju i da šest dana u tjednu radi 12-satne smjene. Nakon posla odlazi u bolnicu gdje je podrška djetetu i supruzi, a ujutro se presvlači u čistu radnu odjeću i vraća na posao, prenosi Index.hr.

(TIP/Foto: Facebook)